UIP za Jadran Novi: Nemamo saznanja o prodaji lažnih kovid potvrdaProfimedia

Nakon što se juče u medijima pojavila informacija da u Herceg Novom postoje mjesta na kojima se prodaju lažne kovid potvrde, kontaktirali smo nadležne organe.

„Zdravstveno sanitarna inspekcija nema saznanja da se prodaju lažne Covid potvrde. Da imamo saznanje proslijedili bismo nadležnom organu Upravi policije“, navodi se u odgovoru Karmele Mujičić, glavne zdravstveno-sanitarne inspektorke.

Podsjetimo, nakon glasina o lažnim potvrdama to je juče prokomentarisao i direktor Doma zdravlja Goran Komar.

„Negdje u gradu doznajemo da se mogu kupiti kovid potvrde. To sugrađani najvjerovatnije rade, to je sve u indicijama, ali su one takve da ugrožavaju one koji se redovno vakcinišu i ispoljavaju odgovornost prema kolegama, zaposlenima. To je sada stvar drugih institucija koje će o tome da brinu. Mi podvrgavamo shodno našim zakonskim obavezama, analizama i vakcinalne kartone, elektronske kontrole naših uposlenika, da bi i to podvrgli određenom ispitivanju i saznanju o mogućnostima, govorimo hipotetički, da se neštotako ne događa među zdravstvenim radnicima“, naveo je on za RTHN.

Portal Jadran Novi apeluje na građane da ukoliko imaju informaciju o pojavi lažnih kovid potvrda kontaktiraju nadležne organe kako ne bi dolazilo do zloupotreba i ugrožavanja naših sugrađana.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services