• Početak
  • Vijesti
  • Naš grad
  • Umjetnička livnica „Kuzman“ će izraditi spomenik znamenitom Novljaninu Mirku Komnenoviću

Umjetnička livnica „Kuzman“ će izraditi spomenik znamenitom Novljaninu Mirku Komnenoviću
Skulptura visine 2,5 metra autorski je rad vajara Zorana Ivanovića. Izrada spomenika je posao vrijedan 20 hiljada eura, u šta su uključeni livenje, završna obrada, transport i montaža, a rok za završetak je 30 dana od potpisivanja ugovora.

Figuralno skulptorsko djelo kojim se odaje čast ličnosti i djelu Mirka Komnenovića izabrano je među sedam radova pristiglih u okviru međunarodnog konkursa koji je raspisao opštinski Sekretarijat za kulturu i obrazovanje.

Izabrano rješenje predstavlja unikatnu kreaciju koja na izuzetan način dočarava dignitet, društveni položaj i karakterne osobine čuvenog načelnika, velikog humaniste, zadužbinara, antifašiste i rodoljuba. Mirko Komnenović je prikazan u zrelom periodu života, na osnovu fotodokumentacije iz perioda nakon Prvog svjetskog rata.

Umjetnička radionica „Kuzman“ od 1994. godine pruža usluge produkcije skulpture za umjetnike i institucije. Kada je u pitanju umjetničko livenje javnih skulptura, u njihovom portfoliju nalazi se veliki broj uspješno završenih projekata, među kojima: bronzana skulptura Ljubomira Čupića u Nikšiću, spomenik Svetom Petru Cetinjskom u Podgorici, spomenik Aleksandru Deroku u Beogradu, maketa tvrđave Bar, spomenik Kralju Petru Prvom Karađorđeviću u Subotici, skulptoralna kompozicija Mehmed Paša Sokolović i Makarije Sokolović u Andrićgradu.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga