• Početak
  • Vijesti
  • Naš grad
  • Uskoro početak izrade preliminarne studije za obilaznicu oko Herceg Novog i podvodni tunel

Uskoro početak izrade preliminarne studije za obilaznicu oko Herceg Novog i podvodni tunel
Zaobilaznica je projekat o kojem se dugo priča, a za koji će sada i biti preduzeti konkretni koraci, kazao je Lučić. Trasa je planirana od graničnog prelaza do Zelenike.
 
– Tranzitni dio saobraćaja bi bio izmješten od graničnog prelaza preko Sušćepana i Ratiševine do Zelenike gdje bismo, nadamo se da ćemo uspjeti, u dogovoru sa državom, gradili tunel odnosno podvodni most do Luštice. Koliko sam upoznat iz Opštine Herceg Novi, u januaru će doći predstavnici renomirane firme iz Holandije koja će početi preliminarne studije. Na ovaj način uradilo bi se sveobuhvatno rješenje kada je saobraćaj u pitanju – kazao je Lučić.
 
Projektovanje zaobilaznice koštaće pola miliona eura, njena izgradnja preko 20 miliona, ali je značaj višestruk, objašnjava Lučić.
 
– Sa ove strane imamo zaobilaznicu i podvodni most, a na Luštici novi put koji bi se spojio od Pristana do Rosa, pa ćemo na taj način spojiti dvije obale, saobraćajno povezati Lušticu sa ovim dijelom opštine ali i rasteretiti saobraćaj u Herceg Novom. Na ovaj način bismo postigli više ciljeva – kazao je Lučić.
 
Ističe da je kapitalnim budžetom države planirana i izgradnja puta od Rosa do kompleksa Luštica bej kao i izgradnja vodovodne mreže koja će, pored dijelova gdje su rizorti, pokriti i sva sela.


Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga