Ljiljana Habjanović Đurović u Herceg Novom

Veče sa Ljiljanom Habjanović Đurović u Dvorani Park

VEČE SA LJILJANOM HABJANOVIĆ ĐUROVIĆ, biće priređeno u četvrtak 8. decembra u 19 časova u velikoj sali Dvorane „Park”, u organizaciji Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi i JUK Herceg Fest.
VEČE SA LJILJANOM HABJANOVIĆ ĐUROVIĆ, biće priređeno u četvrtak 8. decembra u 19 časova u velikoj sali Dvorane „Park”, u organizaciji Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi i JUK Herceg Fest.Tokom večeri književnica će predstaviti romane OSTROŠKOG TRIMIRJA (SO ZEMLJI, TO JE LJUBAV, SLEPA SILA i KĆERI SVETOG VASILIJA), koji govore o ljudima i događajima vezanim za manastir Ostrog i Svetog Vasilija.

SO ZEMLJI (2018) je knjiga koja otkriva kako je Stojan Jovanović postao Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac. Šta je molio Boga, a šta svoj narod. Šta poručuje nama danas.

TO JE LJUBAV, SLEPA SILA (2020) je istinita priča o nemirenju sa sudbinom, i o cijeni koju žena mora da plati da ne bi iznevjerila svoje srce.

Novi roman Ljiljane Habjanović Đurović, KĆERI SVETOG VASILIJA (2022), poslednji je dio trilogije „Ostroško trimirje“, ovo je još jedna istinita povijest o ljudima i događajima vezanim za Ostrog i Svetog Vasilija.

Ljiljana Habjanović Đurović u svojoj svakodnevici njeguje vrijednosti za koje se zalaže u knjigama koje piše. Otkad je, maja 1996. godine, objavljen roman ŽENSKI RODOSLOV, Ljiljana Habjanović Đurović je najčitaniji i najtiražniji pisac koji stvara na srpskom jeziku. Godine 2003. osnovala je izdavačku kuću GLOBOSINO ALEKSANDRIJA (sada GLOBOS ALEKSANDRIJA), čija je glavna urednica. Autorka je sedamnaest romana, koji su prodati u tiražu od preko milion primjeraka.

Po svojoj volji i po svom izboru ne učestvuje u metežu javnog života. Oglašava se koliko je neophodno da bi predstavila svoj književni rad.

Živi posvećena molitvi, pisanju i svojoj porodici, zahvalna Hristu Bogu, Svetoj Petki, Svetom Vasiliju Ostroškom i Presvetoj Bogorodici.

Razgovor sa Ljiljanom Habjanović Đurović će voditi novinarka Vitka Vujnović.

 Komentari

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

ЈАО, то ће бити разговор …


Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga