VIK HN: Našoj bolnici u Meljinama na poklon sterilizator
Dobri ljudi sa dobrim idejama uvijek su potrebni jednoj sredini, a našoj bolnici naročito. Uključivanjem „Vodovoda“ i književnice i profesora književnosti, naše sugrađanke, Bosiljke Pušić, napravili smo trougao međusobnog povezivanja i korisnosti. Bosiljka Pušič je napisala knjigu, roman za djecu i mlade „Uhvati zvijezdu padalicu“ (koji je nastao tokom njenog rehabilitacionog boravka u Institutu „Dr Simo Milošević“ u Igalu), sponzor štampanja romana je „Vodovod i kanalizacija“, s tim da se autorka romana odrekla prihoda od prodaje knjige u korist bolnice. Od prodaje knjige nabavljen je sterilizator za bolnicu Meljine. Takođe, još jedna veza je i u činjenici povezivanja dvije medicinske institucije: Instituta „Dr S. Milošević“ i bolnice u Meljinama, koje su gotovo egzistencijalno vezane jedna za drugu i morale bi, kao što je to bilo nekada, da se nadopunjuju. Jer, obje ustanove zajedno, potvrđuju da je Herceg Novi grad kvalitetnog zdravstvenog turizma.

Sterilizator je tip „Titanox 120 l“, zemlja proizvođač Italija, potpuno napravljen od nerđajućeg čelika, unutrašnje dimenzije: 670x470x420 mm. Sterilizatorom se obezbjeđuje izjednačavanje temperature u komori. Suvi sterilizator FN 120 sa karakteristikama: temperatura sterilizacije: sobna temperatura + 5, do 250 0C, dizajnirano za suvu termičku sterilizaciju u medicinske i stomatološke primjene. Primjenjuje se za sušenje, zagrijavanje, termičku obradu i dugotrajna ispitivanja stabilnosti u istraživačkim i industrijskim laboratorijama. Sterilizator je nabavljen po dogovoru sa upravom bolnice o najnužnijim apartima, koji im nedostaju ili ih treba zamjeniti jer su postojeći dotrajali.

Vrijednost sterilizatora je 1.651,65 €, a knjige su prodavane po jedinstvenoj cijeni od 10 €. Ujedno zahvaljujemo i građanima, koji su kupovinom knjige „Uhvati zvijezdu padalicu“ obogatili svoje biblioteke i pomogli nabavku sterilizatora za bolnicu.

Profesorica i književnik Bosiljka Pušić je objavila još jednu knjigu, Novljani čitaju njen roman, bolnica dobila vrijedan aparat, a „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. – radost da je mogao da bude u ulozi dvostrukog pomagača, a za dobrobit svojih građana.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članciNajnovije


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga