OBAVJEŠTENJE

VIK HN: Restrikcije u vodosnabdijevanju u periodu od 5. do 15. septembra

Po dopisu “Elektroprivrede Republike Srpske”, tj. njihovog zavisnog sistema “Hidroelektrane na Trebišnjici” i “Hrvatske elektroprivrede” (HEP) Proizvodnja, pogon HE “Dubrovnik” hercegnovski „Vodovod i kanalizacija“ obavješten je da će započeti remontne aktivnosti na energetskoj opremi, uključujući pregled dovodnog tunela između dvije hidroelektrane. Iz tog razloga biće ispražnjen tunel pa tako i obustavljen dotok vode za Herceg Novi, od vodostana “Plat” u Konavlima.
Po dopisu “Elektroprivrede Republike Srpske”, tj. njihovog zavisnog sistema “Hidroelektrane na Trebišnjici” i “Hrvatske elektroprivrede” (HEP) Proizvodnja, pogon HE “Dubrovnik” hercegnovski „Vodovod i kanalizacija“ obavješten je da će započeti remontne aktivnosti na energetskoj opremi, uključujući pregled dovodnog tunela između dvije hidroelektrane. Iz tog razloga biće ispražnjen tunel pa tako i obustavljen dotok vode za Herceg Novi, od vodostana “Plat” u Konavlima.-Bezvodno stanje tunela  najavljeno je u terminu od  5. do 14. septembra, u 24:00 sata. Pražnjenje tunela započinje 4. septembra u 22:00 sata, a treba očekivati najkasnije do 15. septembra, do 12:00 sati, da će voda u punom kapacitetu biti puštena u hercegnovski sistem, nakon obaveznog tretmana za higijensku ispravnost vode za piće, na FS “Mojdež”, saopštili su iz hercegnovskog preduzeća.
Raspoložive količine vode u rezervoarima hercegnovskog sistema su 12.000 m3. Za sistem snabdijevanja potrošača u Herceg Novom, tokom ovih 11 dana biće na raspolaganju voda iz lokalnih izvorišta, najznačajniji je udio Opačice, kao i količina iz sistema Regionalnog vodovoda.  Dogovorom sa “Regionalnim vodovodom Crnogorsko primorje” preuzećemo 50 l/s, i tako po prvi put staviti u funkciju novi dio regionalnog sistema snabdijevanja u pravcu od Tivta ka Herceg Novom (u ranijem periodu je korišten stari cjevovod sa pumpama iz lokalnog tivatskog sistema).
Ukupna raspoloživa količina vode biće 240 l/s.
Kako raspoložive količine vode neće biti dovoljne za kontinuirano snabdijevanje, cijele opštine, svih visinskih zona, neophodno je uvođenje restriktivnog režima, s tim da će naselja Kamenari i Bijela biti izvan tog režima. Plan distribucije vode djelova opštine biće po slijedećem rasporedu:
– naselja od Sutorine do Savine od 7.00 do 09.00 i od 19.00 do 21.00 časova,
– naselja od Meljina do Bijele od 5.00 do 7.00 i od 17.00 do 19.00 časova,
 – naselja Bijela i Kamenari će imati kontinuirano vodosnabdijevanje vodom iz Regionalnog vodovoda,
 – naselje Žvinje  će se snabdijevati cisternom po potrebi kao i druga naselja koja iz tehničkih razloga ne mogu dobiti vodu.
Kontakt telefon za naručivanje cisterne 067 213 810.
Kontakt telefon za informacije 067 700 602, 321-473.
Vrijeme trajanja vodosnabdijevanja direktno zavisi od položaja potrošača u odnosu
na pripadajuće rezervoare.
Ukoliko dođe do bitnijih promjena u sistemu vodosnabdijevanja potrošači će biti blagovremeno obaviješteni
-Mole se potrošači da maksimalno racionalno koriste vodu, kako bi istu mogli isporučivati u navedenim vremenskim intervalima. Posebno molimo vlasnike bazena kojih u našoj opštini ima 200, da u ovom periodu od 4. do 15. septembra ne vrše punjenje ili dopunjavanje svojih bazena vodom iz sistema.

Takođe, skrećemo pažnju potrošačima da prethodno restriktivnom režimu snabdijevanja, pregledaju svoje hidrofore i otklone eventualne nedostatke, saopštili su iz hercegnovskog Vodovoda.Komentari

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Pa mogli ste sacekati da prodje septembar i da uhvatimo ovo malo od sezone sto jos mozemo! Bruka!


Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga