Vodič za zimske dane u Novom, šta nikako ne treba propustitiFoto: Jadran Novi

Novogodišnje praznici neće biti obilježeni organizovanim događajima  na otvorenom kako je to do sada bila praksa, ali hotelijeri u ponudi imaju aranžmane za doček Nove 2022. godine, naravno uz poštovanje propisanih epidemioloških mjera.

Iz Turističke organizacije smatraju da su geografska pozicija Herceg Novog i klimatski uslovi preporuka su za odmor i tokom zimskih praznika u našem gradu. 

„Tokom zime kada je zaleđe grada pod snijegom ono što je interesantno za najmlađe je sankanje i igra na snijegu. Potom, kada to vremenski uslovi dozvoljavaju, izuzetno interesantna posjeta Avanturističkom parku Vrbanj koji se prostire na 7 hiljada kvadratnih metara na kojima je u četiri poligona raspoređeno 44 elementa, a kao poseban peti poligon je 200 metara dug zip-line. Poligoni su raspodjeljeni po kategorijama, od najlakšeg prilagođenog i za djecu od 6 godina, do onog najkomplikovanijeg, prilagođenom malo spretnijim i iskusnijim korisnicima.  Tu je i  bogata gastro ponuda domaćih specijaliteta u nekoj od konoba na Vrbanju ( putem najave i zakazivanja). U srcu Orjena, na visini od 1160 m.n.v. i na samo 15 km udaljenosti od Herceg Novog smješten je i Dom za Vratlom koji je otvoren tokom vikenda, odnosno po potrebi (najavi) i koji nudi smještaj  za izletnike i ljubitelje zimskog ugođaja“, podsjećaju iz TO.

Prema strategiji razvoja turizma Crne Gore do 2025 koja je pred usvajanje, kao jedan od glavnih generatora turističkog prometa u zimskim mjesecima na primorju – navode se spa i wellness, kao elementi zdravstvenog turizma.

„U prilog toj činjenici ide povećanje spa i wellness kapaciteta u malim i boutique hotelima kod nas. Kombinacija ponude pomenutih elemenata sa aktivnim, manifestacijskim i drugim sadržajima u destinaciji su osnov zimske ponude.  Hoteli sa spa kapacitetima na teritoriji Herceg Novog, ali i Boke Kotorske, su u saradnji sa Air Montenegrom kreirali avio aranžmane za produženi vikend, koji će biti aktuelni u periodu niske sezone. Ako uzmemo u obzir i predstojeći Praznik Mimoze, možemo zaključiti da postoji dovoljno elemanata koji ove zime mogu privući goste u Herceg Novi“.

 Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services