Vrata KK Primorje 1945 otvorena su za djecu iz domaFoto: Facebook KK Primorje/ Dom "Mladost"

Nedavno su košarkaši Primorja 1945, obišli Dječiji dom „Mladost“ iz Bijele, i kako kažu, napravili onaj najvažniji trening!

Predsjednik kluba Željko Roganović, u razgovoru za Jadran Novi, istakao je značaj ovakvih susreta, potrebu razumijevanja, kao i veliko zadovoljstvo što su tog dana imali privilegiju da kroz promociju igre pod obručima, označe početak saradnje.

S obzirom na to da u sklopu doma ‘Mladost’ postoji košarkaško igralište, te da određeni broj tamošnje djece, pokazuje interes za košarkom, iskorišćena je prilika da se veza djece i magične igre, produbi. Tom su prilikom klinci dobili prigodne poklone, dresove i lopte, te su razgovarali i trenirali sa profesionalnim košarkašima.

„Vrata našeg kluba uvijek su i širom otvorena za djecu iz doma „Mladost“. Svoj djeci koja budu željela da organizivano treniraju košarku, KK Primorje, kao Gradski klub, naći će načina da pomogne, o čemu smo se dogovorili za zaposlenim u ovoj ustanovi. Spremni smo uzeti aktivno učešće u njihovim daljim košarkaškim koracima“ , rekao je Roganović za Jadran Novi.

„Vratili smo se bogatiji, jer smo dobili osmijeh, zadovoljstvo mališana, dobrodošlicu…i to je najvrijednija nagrada“.

IMG 181631a3cb84e349b0924ffa08844416 V

Djeca su od iskusnih košarkaša dobila korisne savjete i na obostrano zadovoljstvo, odigrali kratko takmičenje u šutiranju ‘trojki’.

I uprava doma prepoznala je značaj ovakve saradnje.

„Sport može biti odlična osnova za učenje mnogih životnih vještina i lekcija, može naučiti mlade kako da se nose sa životnim problemima i prevaziđu ih. Veoma nam je drago da smo danas stekli nove prijatelje i pronašli zajedničke aktivnosti koje ćemo u narednom periodu realizovati“, navodi se u saopštenju direktorice Vesne Zlatković.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services