Potraga za dječakom

Vremenski uslovi otežavaju potragu za dječakom, danas stiže helikopter iz Italije

Zbog loših vremenskih uslova danas nije moguće pretražiti more u potrazi za trinaestogodišnjim dječakom kojeg je u utorak veče prošle nedjelje, u blizini hotela Plaža u Herceg Novom, talas povukao u more, kazao je CdM-u pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić.
Zbog loših vremenskih uslova danas nije moguće pretražiti more u potrazi za trinaestogodišnjim dječakom kojeg je u utorak veče prošle nedjelje, u blizini hotela Plaža u Herceg Novom, talas povukao u more, kazao je CdM-u pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić.On je istakao i da će danas u Crnu Goru stići helikopter Evropske agencije za zaštitu granica – Fronteks koji će se uključiti u potragu.

“Upravo smo dobili informaciju da je helikopter Fronteksa uzletio iz Italije. Očekuje se za nekih 50 minuta ovdje, okvirno nešto malo poslije 10 časova i vršiće pretagu od ulaska u zaliv. Jutros su nepovoljni vremenski uslovi tako da sa morske strane ni ronioci ni mi sa plovilima nijesmo u mogućnosti da vršimo pretragu terena. Danas ćemo djelovati u skladu sa vremenskim uslovima”, istakao je za CdM Lukšić.

Nadaju se sjutrašnjem poboljšanju vremena.

“Pripremamo se detaljnije da pretražimo sjutra i angažujemo vojne ronice i sve ostale snage koje mogu izaći na more”, navodi Lukšić.

U međuvremenu, pretragu sa kopna i dalje vrši Služba zaštite i spašavanja i Centar bezbjednosti.

Trinaestogodišnji N.V. je nestao u 17. januara, oko 22 sata, kada ga je talas povukao u more.Komentari

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Pogrešan način.Trebali su saslušat i mišljenja građanstva.Ima nas koji nešto i znamo…


Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga