Vučinović: Ban prijeti Strazburom kao iz prazne puške
„Podsjetio bih da je do sada Pomorski saobraćaj tužilo oko 20 radnika po više osnova i da su svi dosadašnji sporovi, koji su riješeni, bili u korist radnika. A o tome koliko Pomorski saobraćaj poštuje prava radnika i zakone naše države, govori podatak da je sud tri radnika dva puta vraćao na posao, a Vi ste im oba puta nakon toga uručili novi otkaz.

O tome koliko su radnici plaćeni i preplaćeni, te koliko se o njima brinete, govore podaci da nakon treće smjene rade drugu, što je i Inspekcija rada konstatovala, a svemu tome možemo raspravljati u četiri oka ili što bi Vi rekli „proćakulati“ u bilo kojoj televizijskoj ili radijskoj emisiji. Kad već pominjete više sudske instance i mene veoma zanima šta bi sud u Strazburu imao da kaže na gušenje sindikalne organizacije, otpuštanje radnika zbog sindikalnog udruživanja i gaženja svih osnovnih prava radnika“- kazao je Vučinović i dodao da se ovim završava dalja prepiska po portalima.

„Presuda je pravosnažna i na istu nije dozvoljena revizija. Nisu realne šanse da se Ustavni sud i Strazbur bave ovom materijom i podrže poslodavca u ovakvoj vrsti sporova“-kazao je advokat tužilaca Jovan Pejović.


Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga