Za projekte u Herceg Novom Morsko dobro opredijelilo 1,5 miliona euraHerceg Novi Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uz projekte koje će finansirati Morsko dobro, Uprava javnih radova podržala je sanaciju dijela Šetališta u Igalu, od Galeba do Titove vile, pa će u Herceg Novom, kada je riječ o uređenju obale, ove godine biti dinamično.

Kako je za RTHN kazao direktor Agencije za izgradnju i razvoj Aleksandar Kovačević, predstavnici Opštine i Morskog dobra održali su konstruktivan sasatanak na kojem su određeni prioriteti.

– Morsko dobro će tender za sanaciju Šetališta od Meljina do hotela Plaža raspisati u maju i tad će biti završena revizija projekta. Kada je riječ o ovom dijelu od Galeba do Titove vile, u narednih 45 dana bi trebalo da bude raspisan tender – informiše on.

Da bi bio raspisan tender za rekonstrukciju rasvjete, kako navodi Kovačević, potrebno je prekontrolisati sve stubove, pa se javni poziv može očekivati u narednih mjesec, koliko je potrebno za kompletiranje dokumentacije.

Tokom ove godine u planu je izgradnja nekoliko pješačkih staza duž magistrale.

– Biće nastavljena izgradnja šetališta od Bijele do Kamenara. Prvi dio je završen, a nastavak je do Kamenara. To je u fazi projektovanja, kao i dugo očekivani trotoar Zmijice – Kumbor. Za prvi dio, od željezničkog mosta do plaže Zmijica, već je raspisan tender – navodi Kovačević.

On očekuje da će projektovanje biti uskoro završeno, nakon čega će uslijediti javni poziv Morskog dobra, pa bi Zelenika do kraja ove godine mogla konačno da dobije pješačku komunikaciju duž obale.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga