• Početak
  • Vijesti
  • Naš grad
  • Za ukrašavanje grada izdvojeno 13 hiljada, novac od dočeka preusmjeren na ugroženo stanovništvo

Za ukrašavanje grada izdvojeno 13 hiljada, novac od dočeka preusmjeren na ugroženo stanovništvoFoto: Jadran Novi

U praznično ukrašavanje grada Opština Herceg Novi je ove godine uložila gotovo 13 hiljada eura, saopšteno nam je iz Opštine.

„Finansijska sredstva su uložena u reparaciju postojećih i nabavku novih ukrasa i dekorativnih elemenata, među kojima su i dvije novogodišnje kočije sa irvasima koje će posebno obradovati najmlađe“.

Ukrašavanje grada počelo je početkom decembra i završeno je 90 odsto posla, a očekuje se da preostali sitniji ukrasi budu na planiranim mjestima do kraja ove sedmice. Za ovaj posao zaduženo je hercegnovsko preduzeće “Komunalno-stambeno”.

                   viber image 2021 12 17 21 05 35 919

„Ukrasi su postavljeni na stubove javne rasvjete na trasi od glavne autobuske stanice do semafora, zatim kroz ulice Mića Vavića i Njegoševu sve do centra grada. Okićen je kružni tok u Meljinama, a posebno su ukrašane tri lokacije na kojima su postavljene jelke, kočije sa irvasima, Djed Mraz i vilenjaci: na Trgu Nikole Đurkovića, na platou ispred zgrade Opštine Herceg Novi i na prostoru kod Omladinskog parka u Igalu“.

Pomoć onima kojima je najpotrebnije

Iz Opštine posebno naglašavaju da su finansijska sredstva namijenjena  da će Opština Herceg Novi finansijska sredstva organizaciji dočeka Nove godine preusmjeriti na pomoć socijalno ugroženom stanovništvu, u skladu sa odlukom koju je donijelo rukovodstvo lokalne uprave.

„Takođe, upućen je i zahtjev svim privrednicima Herceg Novog kako bi podržali akciju nabavke poklon-paketa hrane u vidu osnovnih životnih namirnica za porodice u teškoj materijalnoj situaciji“.

                                                                 viber image 2021 12 16 19 45 00 322

Cilj je, kako dodaju, obezbijediti sredstva za pomoć između 300 i 400 porodica u gradu, te da im se na ovaj način poželi zdrava, uspješna i bolja Nova godina. Privrednici koji žele da pomognu sugrađanima u cilju obezbijeđivanja poklon paketa hrane, uplatu mogu izvršiti na žiro račun br.: 530-20200-38 kod NLB banke (svrha uplate: donacija za socijalno ugrožene). Za donacije u hrani, osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu kontakt telefon je 069 499 817.

„Opština Herceg Novi nastavlja sa još jednom dobrom praksom – oko 2.000 poklon paketića će biti podijeljeno učenicima osnovnih škola i organizacijama koje vode brigu o djeci sa posebnim potrebama“, zaključuju u razgovoru za Jadran Novi.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga