Skip to main content


Institut Igalo

Zaposleni u Institutu „Igalo“ četiri mjeseca nisu primili platu

Zaposleni u Institutu „Dr Simo Milošević“ u Igalu najavili su protestno okupljanje za 1. maj, Međunarodni praznik rada.
Zaposleni u Institutu „Dr Simo Milošević“ u Igalu najavili su protestno okupljanje za 1. maj, Međunarodni praznik rada.Predsjednica sindikata Marija Obradović istakla je da je situacija u ustanovi alarmantna, jer radnici već četiri mjeseca nisu dobili plate, dok im iz Vlade poručiju da nikakvu pomoć ili pozajmicu neće uputiti ovoj zdravstvenoj ustanovi.

– Protest će simbolično biti održan na Praznik rada, u organizaciji Sindikata Instituta i Unije slobodnih sindikata, a uz podršku mnogobrojnih sindikalnih organizacija iz Crne Gore. Situacija je kritična do te mjere da su radnici gladni i odgovorno tvrdim da tako i jeste. Okupljanje je planirano u podne na parkingu kod druge faze Instituta, odakle će se povorka kretati magistralom do prve faze, gdje će se okupljenima obratiti predstavnici nekoliko sindikata – kazala je dr Obradović.

Poručila je da odbrana Instituta nije moguća bez građana, od kojih na ovom okupljanju očekuju da se odazovu u što većem broju.

– Moram da kažem da smo do sada stvarno imali podršku građana i Herceg Novog i Crne Gore, ali nam je u ovom trenutku jako potrebno da budu tu. Za većinu je 1. maj neradni dan, pa će ljudi imati priliku da prošetaju i pomognu nam. Vrlo dobro znamo koliko Institut znači opštini Herceg Novi i šta bi se dogodilo da i poslednja u nizu velikih firmi propadne, kao što se to dogodilo sa HTP „Boka“, Brodogradilištem i slično – poručila je dr Obradović, uz opasku da bi gašenje Instituta značilo i gašenje Herceg Novog.Komentari

2 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Kakva farsa,sta se glumi i kome,radnici i familije gladni a vi kao protesna setnja,sram i stid da Vas bude,sama demagogija,treba sve u zatvor koji su doveli do ovoga

Zao mije Instituta ,al ni radnici bolnice meljine nisu od januara dobili plate i jos su poslati njih 60 kuci bez plata.Izgleda dobro smo zaboravljeni i napusteni.


Povezani članci