Zatvaranje bolnice Meljine 31. januara?Bolnica Meljine

Kako Ostojić ističe za RTHN, ne postoji mogućnost da se bolnica dalje zadužuje, a trenutno nemaju sredstava za gorivo, lijekove, plate. Ipak, dodaje da rješenje problema postoji.
 
-Ako Vlada i ministarstva ne nađu za shodno da reaguju, izvjesno je zatvaranje bolnice. Rješenja ima ako hoće, vrlo su jednostavna i tu nema dileme. Ne možemo više da se zadužujemo, nemamo za gorivo, tablete, plate, a Fond kasni za redovne isplate i nemamo drugo rješenje, kazao je Ostojić. 
 
Ostojić pojašnjava da već dvije i po godine kontaktira Minstarstvo zdravlja, ali od maja ne dobija nikakav odgovor.
 
-Nemam drugo rješenje jer sam odgovoran pred zakonom za razliku od drugih koji zakon ne poštuju. Sa predsjednikom Opštine Stevanom Katićem imamo korektnu saradnju po pitanju bolnice. U ovom gradu i bolnici sam osam godina, tako da sam ovu ustanovu cijenio i pokušao da je održim, kazao je Ostojić.
 

Podsjećamo, ranije je i izvršna direktorica bolnice dr Olivera Elez za RTHN iskazala bojazan da će finansijska situacija u ovoj ustanovi, već u januaru dovesti do dovesti do ozbiljnih problema i možda prestanka funkcionisanja bolnice.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga