Završen projekat za izgradnju stajališta i trotoara na Toploj
Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog završila je izradu glavnog projekta za izgradnju i uređenje novog autobuskog stajališta i trotoara na Toploj. Prema rješenju, stajalište je predviđeno na lokaciji kod Doma zdravlja, a trotoar će biti izgrađen na dionici od nadvožnjaka do semafora.

Na ovaj način će jedno od najfrekventnijih saobraćajnih čvorišta u gradu po prvi put dobiti uređeno autobusko stajalište i trotoar sa obje strane magistrale, što će značajno doprinijeti poboljšanju bezbjednosti pješaka i vozača, kao i rasterećenju saobraćaja na magistrali i ovoj raskrsnici.

Projekat podrazumijeva izgradnju i uređenje stajališta sa stepeništem koje će biti konekcijaprema nadvožnjaku i Domu  zdravlja, kao i novog trotoara na dionici na kojoj do sada nije bilo pješačke komunikacije sa desne strane magistrale u pravcu ka semaforu, objašnjava direktor Agencije za izgradnju i razvoj, Aleksandar Kovačević. Kako kaže, ovo je projekat za kojim već godinama postoji potreba, prvenstveno zbog bezbjednosti i rasterećenja magistrale na lokaciji prema kojoj gravitira ogroman broj građana, jer se ovdje nalaze centralna zgrada Doma zdravlja, Centar bezbjednosti, škola i vrtić.

Rješenje je urađeno prema odluci o izgradnji objekta od opšteg interesa koja je usvojena u lokalnom parlamentu. Nakon što je završen idejni projekat, predstoji da Opština kao investitor raspiše tender za izbor izvođača radova, što se očekuje tokom narednog mjeseca, kaže Kovačević.

On dodaje da je ovaj projekat jedan u nizu onih koji za cilj imaju unaprijeđenje bezbjednostisaobraćaja, te najavljuje projekte izgradnje još dva autobuska stajališta uz magistralu na potezu od Herceg Novog prema IgaluKomentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga