Reakcija Novske Liste na izbor direktora preduzeća Vodovod i kanalizacija doo

Borba za Herceg Novi je vječna

Niko nikada u Novskoj Listi nije rekao da je borba završena. Niko nikada u Novskoj Listi neće ni reći da je borba završena. Borba je vječna. Borba je smisao života. Konačan cilj je sloboda.
Niko nikada u Novskoj Listi nije rekao da je borba završena. Niko nikada u Novskoj Listi neće ni reći da je borba završena. Borba je vječna. Borba je smisao života. Konačan cilj je sloboda.


Novska lista

Već deceniju Novska Lista ponavlja da se sloboda osvaja svakog dana, iznova i iznova, ponovo i ponovo. Ni predani rad, ni ostvareni rezultati, ni podrška građana Novoga nisu dovoljni da se na političkoj sceni pojavi partner iskrenoj lokalnoj priči posvećenoj redu i radu, vidljivim rezultatima, zadovoljstvu građana. Ni decenija postojanja uspješne nezavisne političke priče nije dovoljna da se odustane od političke matrice devedesetih koju je ustanovio jedinstveni DPS, a sve današnje parlamentarne stranke usvojile bez izuzetka, presvukle u modernu robu i sprovode nemilosrdno. Prvo partija, pa onda grad? Gdje će kruška nego pod krušku? Dokle?

Tragikomičan proces sprovođenja konkursa za direktora/icu preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ doo potvrđuje surovu realnost u kojoj živimo. Ta se realnost ogleda u nepostojanju političke volje da se išta ikada promijeni. Ta se realnost ogleda i u potpuno iskrivljenim vrijednostim u društvu, nedostatku slobode, zabadanju noža u leđa, izdaji, principu da škola jeste pojata.

Kome je kriva Olivera Doklestić što je dobro radila svoj posao? Ko je vidio političku korist u smjeni direktorice koja je bila i stručna i strastvena u radu za svoj grad? Kome je smetalo što „Vodovod“ ostvaruje odlične rezultate a pritom posluje društveno odgovorno te podržava sportski, kulturni i društveni život ovog grada? Odgovor se nameće sam. Kriva je upravo onima koji ne rade dobro svoj posao. Korist imaju upravo oni kojima je politika a ne grad Herceg Novi na prvom mjestu. Smeta onima koji društvenom životu grada nemaju da ponude ama baš ništa.

Novska Lista neće mirno sjedati i pratiti razvoj događaja u ovoj farsi. Novska Lista je iskreno i ljudski svoje stavove i svoje poteze unaprijed saopštila svojim političkim „partnerima“ ali i svim građanima. Današnji dan i sve ono što će uslijediti predstavljaju početak političke katarze ovog grada, početak konačnog izdizanja iz moralne prljavštine koja guši život u Herceg Novom. Nije svako zlo ni za zlo.

Ko Herceg Novi bude stavljao na prvo mjesto biće partner u ovoj borbi. Svi ostali, biće neprijatelji, ali i žrtve ishoda koji je neminovan. Jer ma koliko dugo na nju čekali, pravda je uvijek dostižna… i nemilosrdna. Nastavlja se.

 

 Komentari

4 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Opštinu HN pod hitno treba spojiti direktno sa fabrikom u Meljinama da bi iz nje izašle sve fekalije.

Borba za fotelje je vječna!

Doklestic je rijetko postena osoba koja je drzala pod kotrolom koliko je mogla sluzbenike sklone korupciji I nelegalnim radnjama. Zato ce je smjeniti. Smeta rasprosrtanjenoj korupciji. Ne uklapa se u milje.

Ne ulazim u politiku firme, ali smatram da novoproglaseni direktor koji je namijenjen za smjenu Olivere Doklestic nemoze da bude stručan ili stručniji, jer je potpuno druge struke od onog šta se traži za tako mjesto.. Kao da vam je potreban električar, a nudi vam se zidar da završi stručan posao. Samoproglaseni kapetan je samo obavljao posao drugog oficira palube u kako navodi „bogatoj pomorskoj tradiciji“, da se olako prihvata direktorskog mjesta , po nagovoru partijskog kolege Demokratske. Možda he nekog Bog dao za svako mjesto ili da tražimo stručne ljude na odgovarajućim mjestima u nasem lijepom Novom. Neznam sta je Olivera zgrjesila da je treba mijenjati, na ovakav sraman način?


Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga