Skip to main content


NOVA SAZNANJA

Danijela Đurović najbiliža podnošenju ostavke

Koalicije političkih partija koje su pobijedile na izborima 2020. godine ponovo su na okupu i pred dogovorom za formiranje nove Vlade. U tom procesu, kako saznaje portal ADRIA, predsjednica Skupštine Danijela Đurović neće biti smetnja.
Koalicije političkih partija koje su pobijedile na izborima 2020. godine ponovo su na okupu i pred dogovorom za formiranje nove Vlade. U tom procesu, kako saznaje portal ADRIA, predsjednica Skupštine Danijela Đurović neće biti smetnja.Prema našim saznanjima, ona je najbliža podnošenju ostavke na mjesto predsjednice Skupštine, što bi olakšalo pregovore oko nove Vlade, ali i skupštinske većine.

Zasad je nepoznanica ko će biti novi premijer, a ko ministri, ali i to bi u narednim danima trebalo da bude objelodanjeno.

Za razliku od prethodnih, nova Vlada, kako je otkrio lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić biće isključivo politička.

“Neće biti ekspertska, ova Vlada bi trebala da bude potpuno politička. Mi se zalažemo za to, ali kažem kada sjednemo za sto sa kolegama da razgovaramo, dogovorićemo se o svemu. Ono za šta će se zalagati DF je da ova Vlada bude poptuno politička”, rekao je Mandić.

Kada je riječ o izboru mandatara, Demokratski front je predložio upravo Mandića. Na pitanje da li očekuje da predvodi novu Vladu, Mandić kaže da će to sve biti rezultat razgovora i dogovora.

“Mi smo usvojili i potpisali princip da se nova Vlada bira na osnovu demokratskih standarda koji važe svuda u svijetu, da oni koji imaju najveću snagu i najveću podršku naroda da njima pripadaju ključne funkcije, ali kažem to je sve stvar dogovora. Sješćemo i dogovorićemo se”, poručuje Mandić.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci