Danijela Đurović izabrana za predsjednicu Skupštine
Nova predsjednica Skupštine Danijela Đurović rođena u Kotoru 1973. godine. Osnovnu i dio srednje škole završila je u Herceg Novom, a maturirala je u SAD.

Zvanje diplomirane inžinjerke menadžmenta stekla je na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, a magistrirala na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici, odsjek biologija i stekla zvanje magistra ekologije i zaštite životne sredine. Radno iskustvo počela je u firmi “Generalmarket” u Beogradu na mjestu rukovodioca komercijalne službe u periodu od 1996. do 2000..

Od 2000. do 2008. godine radila je u preduzeću “Čistoća” u Herceg Novom na poslovima strateškog razvoja i unapređivanja sistema kvaliteta menadžmenta, rukovodioca komercijalnog sektora i kao pomoćnica direktora.

U mandatu od 2008. do 2012. obavljala je poslove menadžerke opštine a potom i predsjednice Skupštine opštine.

Za potpredsjednicu Opštine Herceg Novi izabrana je 2017. godine i na tom mjestu bila sve do septembra 2020. nakon čega je ušla u poslaničke klupe.

Autorka je više naučnih radova iz oblasti zaštite životne sredine i stručna saradnica i konsultantkinja iz oblasti upravljanja otpadom u zemlji i inostranstvu.Druga je žena koja je postala predsjednica Parlamenta. Bila je i kandidatkinja za ambasadorku Crne Gore u Mađarskoj, ali predsjednik države nije dao saglasnost za taj prijedlog.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članciNajnovije


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga