DF: Zaustaviti kršenje Ustava i posvetiti se građanimaFoto: Ivan Petrović

Demokratski front obavještava javnost da su poslanici ovog koalicionog saveza podnijeli Ustavnom sudu Predlog za ocjenu saglasnosti sa Ustavom i potvrđenim i objavljenim međunarodnim ugovorima kojim se pokreće postupak pred Ustavnim sudom za ocjenu ustavnosti i zakonitosti člana 18 i člana 19 Zakona o međunarodnim restriktivnim mjerama.

 – Razlozi za pokretanje ovog postupka isključivo su sadržani u zaštiti ekonomskih interesa Crne Gore, zaštiti ljudskih prava garantovanih Ustavom i potvrđenih međunarodnim ugovorima. Bez prethodne odluke suda, zamrzavanje imovine ruskim državljanima dovešće Crnu Goru u ozbiljnu opasnost da se suoči sa višemilionskim zahtjevima koje će biti obavezna da isplati – objašnjavaju iz Demokratskog fronta.

Kako su istakli, imajući u vidu naš postojeći javni dug, najavljeni rebalans, gotovo potrošene budžetske rezerve, smatraju da Ustavni sud mora zaustaviti ovaj anticrnogorski i antiustavni naum, koji će ne kraju morati da plate crnogorski građani.

 – Čak su i donosioci ovih odluka bili svjesni da krše Ustav i međunarodno ratifikovane ugovore, ali očigledno im je trenutna politička procjena doprinijela da zaborave na interese građana. Zato očekujemo hitno reagovanje Ustavnog suda i donošenje jedine moguće odluke kojom bi se pokušala spasiti odavno urušena ekonomija i već sad propala turistička sezona – zaključuju oni.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga