Skip to main content


Predsjednički izbori 2023.

Đukanović doživio politički nokaut! Najubjedljiviji poraz lidera DPS-a ikad: Milatović osvojio 70.000 glasova više

Era, nekada, politički najuticajnijeg čovjeka u Crnoj Gori je završena. Milo Đukanović nije poražen, on je sinoć deklasiran i politički nokautiran, Tome najbolje svjedoče brojke koje jasno pokazuju da Đukanović više nema povjerenje građana.
Era, nekada, politički najuticajnijeg čovjeka u Crnoj Gori je završena. Milo Đukanović nije poražen, on je sinoć deklasiran i politički nokautiran, Tome najbolje svjedoče brojke koje jasno pokazuju da Đukanović više nema povjerenje građana.Dok se čeka zvanična statistika Državne izborne komisije, već sada možemo reći da je novi predsjendik Crne Gore Jakov Milatović, potpuno potukao Đukanovovića.

Milatović je, uz podršku Demokratskog fronta, Demokrata, URE, SNP-a, Prave Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore, ali i niza lokalnih pokreta i velikog broja intelektualaca, uspio da osvoji oko 225.000 glasova. Ovaj podatak je i te kako zanimljiv jer pokazuje da je Milatović dobio 20.000 glasova više, od ukuonog broja koji su zajedno u prvom krugu osvojili Milatović, Andrija Mandić, Aleksa Bečić i Goran Danilović.

Sa druge strane Đukanović ipak nema rezervoar glasova, koji je očekivao da će imati. Uspio je u odnosu na prvi krug, ako mu se dodaju i glasovi SDP-a, da namakne još oko 25.000 glasova.

I pored toga računica je jasna – razlika je 70.000, što najubjedljiviji poraz Đukanovića.

U gotovo svim gradovima Milatović je dobio veću podršku, te nema sumnje da je shvatio šta su mu juče građani poručili.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci