• Početak
  • Vijesti
  • Politika
  • Đurović: Crna Gora mora što prije postati dio porodice najrazvijenijih evropskih država

Predsjednica Skupštine

Đurović: Crna Gora mora što prije postati dio porodice najrazvijenijih evropskih država

Predsjednica Skupštine Crne Gore, Danijela Đurović uputila je čestitku povodom 21. maja, Dana nezavisnosti, svim građankama i građanima Crne Gore.
Predsjednica Skupštine Crne Gore, Danijela Đurović uputila je čestitku povodom 21. maja, Dana nezavisnosti, svim građankama i građanima Crne Gore.


Foto: Filip Filipović/ADRIA

“U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, svim građankama i građanima čestitam 21. maj, Dan nezavisnosti Crne Gore. Prije 17 godina većina naših građana odlučila je da Crna Gora nastavi svoj put kao samostalna država. Godinama je ovo bilo pitanje koje je dijelilo Crnu Goru, a 21. maj, zahvaljujući bivšoj vlasti, gotovo polovina građana nije slavila kao svoj praznik”, navela je ona.

Prema njenim riječima, danas imamo jedinstvenu priliku da izađemo iz rovova prošlosti, prevaziđemo uskopartijske i lične interese i da ispred svega stavimo državni interes, a to mora biti dobro svih naših građana, njihova ljepša i sigurnija budućnost, bolji kvalitet života i napredak Crne Gore.

“Samo na taj način, naša zemlja će moći da ostvari svoj puni potencijal i postane najljepše mjesto za život iz kojeg naši ljudi više neće bježati, već će mu se vraćati i u njemu graditi svoje živote i karijere. Upravo mjera našeg patriotizma ogledaće se u tome da li smo mladima stvorili uslove da ostanu u svojoj zemlji i da budu ponosni što su dio ujedinjene, demkratske i prosperitetne Crne Gore”, naglasila je Đurović.

Poručuje da kao članica NATO saveza, multietnička i multikonfesionalna država, koja njeguje različitosti, Crna Gora mora što prije postati dio porodice najrazvijenijih evropskih država.

“Kroz čuvanje tradicije, njegovanje različitosti, izgradnju nezavisnih, profesionalnih i kredibilnih institucija, na najbolji način čuvamo naše građane, našu zemlju i njenu slavnu istoriju. To su temelji opstanka i vječnosti Crne Gore za koje se moramo bezuslovno boriti. Uvjerena da da ćemo naredni Dan nezavisnosti dočekati složniji, ujedinjeniji, bogatiji i zadovoljniji, svim građankama i građanima još jednom čestitam Dan nezavisnosti”, zaključila je ona.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services