Skip to main content


Skupština Crne Gore

Đurović i dalje predsjednica Skupštine

Poslanici crnogorske Skupštine nijesu izglasali inicijativu za razrješenje predsjednice parlamenta Danijele Đurović.
Poslanici crnogorske Skupštine nijesu izglasali inicijativu za razrješenje predsjednice parlamenta Danijele Đurović.


Foto: Screenshot

Na tajnom glasanju, protiv razrješenja Đurović bilo je 45 poslanika, dok su 32 glasala za.

Jedan glasački listić bio je nevažeći.

Tu inicijativu potpisao je 31 poslanik klubova Demokratski front (DF) – Nova srpska demokratija, Demokratska narodna i Radnička partija, Demokrate-Demos, DF – Pokret za promjene, Ujedinjene i Prave Crne Gore.

U obrazloženju za razrješenje Đurović se ocjenjuje da je predsjedavanje Đurović obilježilo kontinuirano kršenje akata kojima se uređuje način funkcionisanja Skupštine.

“Nedopustivo je da onaj ko je zadužen da se stara o doslednom sprovođenju procedura u najvišem zakonodavnom domu, krši iste, sprovodi anarhiju, onemogućava započeti dljalog o deblokadi instituclja u pravosuđu , tužilaštvu i izradi izbornog zakonodavstva, direktno ugrožavajući evropski put Crne Gore”, kaže se u predlogu.

Sjednica na kojoj su poslanici trebali da se izjasne o razrješenju Đurović počela je 2. septembra kada je potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak, na zahtjev Demokratskog fronta (DF), odredila pauzu.

Iz DF-a su tom prilikom kazali da je potpisan sporazum stare parlamentarne većine i tražili pauzu sjednice, koja bi se nastavila, kad se za to steknu uslovi.

Poslanici crnogorskog parlamenta trebalo je danas da raspravljaju o predlogu predsjednika države Mila Đukanovića za skraćenje mandata Skupštini, ali do rasprave nije došlo jer dnevni red vanredne sjednice nije usvojen.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci