Skip to main content


DPS danas: Nismo naveli da u DZ rade sa pozitivnim testom; DPS juče: Neki i pored pozitivnog testa idu na posao danima
OO DPS Herceg Novi danas je dostavio saopštenje za medije u kom se ističe da će, kako kažu, i dalje ukazivati na sve propuste koji ugrožavaju zdravlje građana.

„Kako je i sam direktor JZU Dom zdravlja u Herceg Novom procjenio naša molba u vidu saopštenja napisana je isključivo radi iskrene brige za zdravlje sugrađana. Nije imala nikakvu drugu skrivenu poruku, a nigdje nijesmo ni naveli da su zaposleni u Domu zdravlja radili sa pozitivnim testom, kako su to prenijeli neki portali. Vrlo jasno smo napisali da imamo saznanja da je određeni ljekar sa simptomima dolazio na posao i poslije testiranja, a koje se na kraju pokazalo pozitivnim“, navodi se u saopštenju DPS-a.

Podsjećamo, DPS je juče u saopštenju naveo da „neki i pored pozitivnog testa idu na posao danima“ što je, između ostalog, i prenešeno. DPS je takođe u jučerašnjem saopštenju „zamolio Dom zdravlja da ne primorava ljekaraje pozitivne na kovid da pregledaju pacijente“.

saop
S tim u vezi, lokalni DPS, ukoliko danas smatra da njihovo jučeranje saopštenje nije bilo adekvatno napisano, može da se izvini građanima, upravi Doma zdravlja i „nekim portalima“.

„Nemamo želju da zalazimo u organizacionu problematiku, bitno nam je da procedure postoje i da se one poštuju. Da ne bi pravili rijaliti od ove teme, a znajući kakav i koliki je pritisak na cjelokupni sistem zdravstva pa tako i na naš Dom zdravlja, ovdje završavamo sa ovom temom. Uvjeravamo vas da ćemo ukazivati i informisati javnost ako opet budemo imali saznanja o ovakvim i sličnim propustima, koji ugrožavaju zdravlje naših sugrađana“, saopšteno je danas – nakon jučerašnjih navoda i optužbi. 

DPS smo juče pitali da li su nepravilnosti prijavili nadležnim organima, te da li mogu da saopšte imena ljekara koji obavljaju preglede a pozitivni su na korona virus. Nismo dobili odgovor. Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare