Dvostruki aršini Katića: Za Demokrate jedna pravila važe, a za ostale drugaSkupstina opštine Herceg Novi

Ovu situaciju najbolje dokazuje u praksi slučaj Vladimira Arsića koji je u prethodnom mandatu odlično obavljao poslove šefa kabineta Katića, a kasnije i mjesto direktora hercegnovskog preduzeća Čistoća.

U vrijeme obavljanja ovih poslova Arsić je bio član Demokrata i predsjedniku opštine Stevanu Katiću tada nije smetala činjenica da je Arsić rođen u Kosovskoj Mitrovici, a da mu je mjesto prebivališta u Tivtu, gdje je završio i osnovnu i srednju školu. Prošle godine Arsić je napustio Demokrate i formirao građansku listu Narod pobjeđuje, koja je odnijela pobjedu na izborima u Tivtu.

Iako to Katić danas neće da prizna, Arsić je odličan primjer kako neko ko nije rođen u Herceg Novom može da doprinese da se u tom gradu riješe mnogi, godinama nagomilani problemi.

Za samo nešto više od godinu, Katić je „okrenuo ploču“. Sad odjednom na rukovodećim pozicijama mogu biti samo rođeni Novljani. Dvostruki aršini Katića, koji je odbio predlog koalicije Za budućnost Herceg Novog da na mjesto direktora lokalne turističke organizacije postavi Petra Bulatovića, a kao glavni razlog naveo to što mu lična dokumenta nisu izdata u Herceg Novom, uzdrmali su vlast u ovom primorskom gradu, prijeteći da se presele i na državni nivo.

Kako je portal Adria već objavio, u Demokratskoj narodnoj partiji Milana Kneževića su jasno poručili Katiću da neće pristati na, kako su rekli, “ovu vrstu diskriminatornog fašizma po cijenu da neće biti dio vlasti”.

Koliko će ova samovolja Katića, koja nema nikakvog zakonskog utemeljenja koštati Demokrate, imajući u vidu složenost odnosa na državnom nivou, ostaje da se vidi.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga