• Početak
  • Vijesti
  • Politika
  • Gubimo u stalnoj priči o nekim kadrovskim postavljenjima, a mi kao DF ne želimo da budemo taoci takvih igara

politička situacija u Novom

Gubimo u stalnoj priči o nekim kadrovskim postavljenjima, a mi kao DF ne želimo da budemo taoci takvih igara

Novski DF održao je press konferenciju u cilju predstavljanja svojim sugrađanima dosadašnjih rezultata njihovog rada imajući u vidu da od posljednjih lokalnih izbora su dio koalicione vlasti i osvrtanja na trenutnu političku situaciju koja vlada u novskoj opštini. Novinarima su se obratili predsjednik SO Herceg Novi Ivan Otović i predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije Božo Ukropina.
Novski DF održao je press konferenciju u cilju predstavljanja svojim sugrađanima dosadašnjih rezultata njihovog rada imajući u vidu da od posljednjih lokalnih izbora su dio koalicione vlasti i osvrtanja na trenutnu političku situaciju koja vlada u novskoj opštini. Novinarima su se obratili predsjednik SO Herceg Novi Ivan Otović i predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije Božo Ukropina.


Foto: Jadran Boka

Ukropina je podsjetio na nedavna politička dešavanja na političkoj sceni u lokalnom parlamentu ukazujući da je koalicija Za budućnost Herceg Novog i Boke osvojila sedam mandata na lokalnim izborima održanim u maju 2021. godine, iako je naknadnim političkim igrama izgubila dva mandata kada su dvije odbornice SNP-a prvobitno napustile SNP, a zatim i koaliciju Za budućnost Herceg Novog i Boke, i konačno prešle u Novsku listu.

– Danas smo mogli svjedočiti ponašanju u parlamentu. Ako je neko bio tolerantan u prethodnom mandatu i sad, to je bio DF. Ja ću podsjetiti jedina politička funkcija koju smo imali u prošlom mandatu, na pola mandata bilo mjesto predsjednika skupštine koje je oduzeto, mi smo i tada bili neko ko je čuvao vlast i bio garant vlasti, a prepuštam građanima neka prosude da li to rade kolege koje sebe reklamiraju da su garant vlasti koji često napuštaju skupštine i ne poštuju dogovore sa sastanaka održanih prije samog početka skupštine. Ja moram da kažem da je Demokratska Crna Gora naš partner i imamo sjajnu saradnju sa kolegama iz URE, Prave Crne Gore i Herceg Novi pobjeđuje, mi smo pružili ruku saradnje Novskoj listi, pitanje je za njih zašto je to tako, zašto ne žele sa nama da komuniciraju i zašto u nama vide neprijatelja, možda oni kao funkcioneri imaju neke druge vizije, moram da se osvrnem na to što me jako iritira kada provjeravaju ko je Novljanin, a ko ne, uzimaju za sebe ekskluzivno pravo na to, za mene je Novljanin svako ko živi u ovom gradu i misli mu dobro, a ne kad je ko došao, naglasio je Ukropina.

Otović je predstavio dosadašnji rad i stav Demokratskog fronta i u lokalnom parlamentu i ukazao na činjenicu da DF kao politička struktura, kao što smo mogli vidjeti na nedavno održanim lokalnim izborima u drugim opštinama predstavlja najozbiljniju političku struju u Crnoj Gori. Otović je naglasio da je DF od početka učešća u vlasti bio takav da su bili za razgovor i dogovor sa svima onima koji su bili činioci vlasti na lokalnom nivou.

-Mi jasno iznosimo naše stavove, mi se ne upuštamo u igre skrivene iza nekih kulisa, tu smo za dobrobit ovog grada. To nije demagogija, mi u našim nastupima i izlaganjima ne koristimo se populizmom i demagogijom. Kad je trebala da se brani bolnica Meljine mi smo svi zajedno tu stali. Kad kažem mi, mislim i mi iz Demokratskog fronta i kolege iz Demokratske Crne Gore, kolege iz Ure, kolege iz Novske liste i svi koji učestvuju u vlasti uz učešće i opozicije što sam nekoliko puta i rekao tu, znači ja kao predsjednik Skupštine trudim se da uvažim i zahtjev opozicije to mogu potvrditi i kolege iz opozicije i vjerujem da smo uspjeli da u ovom domu čujemo i njihov glas da se ne odbija sve što oni predlože, nažalost vidim da i to nije dovoljno, da neki žele od ovog doma odnosno od SO Herceg Novi naprave pozornicu za politička nadmetanja. Kad kažem politička nadmetanja, mislim za korišćenje naprizemnijih demagoških i populističkih pristupa u vođenju politike. Jer svi mi koji živimo ovdje smo Novljani, svi mi želimo da radimo za dobrobit grada jer pred nama stoji izazovno vrijeme. Institut Dr Simo Milošević grca u problemima, ekonomska kriza vlada ne samo na državnom nego i na svjetskom nivou i mi moramo da se posvetimo takvim stvarima. Kako da unaprijedimo infrastrukturu našeg grada, kako da unaprijedimo položaj svih onih koji žive u našem gradu. Ovakve stvari kojima smo danas svjedočili ne idu u prilog tome. Mi se gubimo u stalnoj priči o nekim kadrovskim postavljenjima, a mi kao DF ne želimo da budemo taoci takvih igara. Očekujem korektnost od strane koalicionih partnera, očekujem da čujem koja je njihova vizija, kako treba da izgleda vlast u Herceg Novom, da li ćemo se stalno uslovljavati, da li ćemo stalno jedni drugima spočitavati neke stvari koje nisu utemeljene u istini. Mi ćemo kao i svaki put dosada zauzeti jasan stav, mi ćemo biti ti koji će se truditi shodno našim mogućnostima, shodno našoj snazi u lokalnom parlamentu i izvršnoj vlasti da pomognemo svim građanima Herceg Novog bez obzira odakle su, kojeg su porijekla i za koga glasaju. Tu smo za građane Herceg Novog, tu smo i da saslušamo sve konstruktivne primjedbe i na naš rad, ali nećemo da pristanemo na ucjene“, poručio je Otović.

 

 

 Komentari

2 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Božo “ britva“

Ove rogove u vreći zajedno drži samo – DPS.


Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga