Skip to main content


Politika unosao posao

Izbori 11. juna koštaće gotovo pet miliona eura

Izlazak na birališta 11. juna prema podacima Ministarstva finansija koštaće nas gotovo pet miliona eura. Najveći dio tog novca, više od tri miliona eura biće izdvojeno za finansiranje izborne kampanje.
Izlazak na birališta 11. juna prema podacima Ministarstva finansija koštaće nas gotovo pet miliona eura. Najveći dio tog novca, više od tri miliona eura biće izdvojeno za finansiranje izborne kampanje.Ostatak biće raspoređen Državnoj izbornoj komisiji, milion i 400 hiljada eura i MUP-u 370 hiljada eura, za troškove izbornog materijala i izborne administracije.

U junu ne izlazimo prvi put na izbore ove godine.

Poznato je da smo u martu i aprilu birali šefa države, pa je za dva kruga predsjedničkih izbora potrošeno nešto više od četiri miliona eura.

To znači da će nas predstojeći parlamentarni izbori koštati gotovo milion više od prethodnih predsjedničkih. A izbora je bilo i prošle godine.

Najveći su bili u oktobru 2020. kada su građani 14 opština birali lokalnu vlast. Za finansiranje samo izborne kampanje u tim opštinama izdvojeno je više od 326 hiljada eura.

Kada se podvuče crta i sve sabere. Računica je jasna. Izborne procese za samo pola godine građani su platili više od devet miliona eura.

Kada se ovoj cifri dodaju i iznosi kojima država plaća redovno funkcionisanje partija i zarade poslanika više je nego jasno zašto politika u Crnoj Gori i dalje važi za najunosniji biznis.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare