Klub odbornika Evropski tim za Herceg Novi: Pravno nasilje u lokalnom parlamentu
Na osnovu Zakona o elektronskim medijima i Statuta opštine Herceg Novi ovaj javni servis donio je Odluku o organizovanju u kojoj se između ostalog, u dijelu koji se odnosi na organe upravljanja, izričito navode kriterijumi za imenovanje članova Savjeta, sukob interesa, te ko je ovlašćeni predlagač za imenovanje Savjeta.

Na osnovu Odluke o organizovanju Javnog radio difuznog servisa Radio televizija Herceg Novi  d.o.o. postupak imenovanja Savjeta pokreće radno tijelo Skupštine objavljivanjem javnog poziva ovlašćenim predlagačima, objavljuje na sajtu Opštine i najmanje jednom štampanom mediju. Rok za podnošenje predloga za imenovanje Savjeta teče od dana objavljivanja i traje 45 dana. Radno tijelo Skupštine potom u roku od 15 dana utvrđuje predlog liste za imenovanje.

Iako na posljednjoj sjednici lokalnog parlamenta nije bilo kvoruma kada se odlučivalo o spornom imenovanju, jer su odbornici DPS i Novske liste napustili sjednicu iz principijelnih razloga i nezakonitosti, većina u lokalnom parlamentu nakon pauze i vraćanja jednog odbornika istrajala je u svom naumu, postupila protivno svim važećim zakonskim propisima i tako ugrozila javni interes te sprovela klasično pravno nasilje.

Klub odbornika “Evropski tim za Herceg Novi” (DPS, SD)Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services