Skip to main content


Tivat

Komnenović : Koalicioni dogovor je pri kraju, formirana je zakonodavna i izvršna vlast

Političke opcije i pojedinci se dijele na one koji su za razvoj grada i na one koji za to nisu, što je sasvim jasno i nakon ove sjednice, rekao je danas za Radio Tivat predsjednik Opštine Željko Komnenović nakon konstitutivne sjednice novog saziva SO Tivat. ”
Političke opcije i pojedinci se dijele na one koji su za razvoj grada i na one koji za to nisu, što je sasvim jasno i nakon ove sjednice, rekao je danas za Radio Tivat predsjednik Opštine Željko Komnenović nakon konstitutivne sjednice novog saziva SO Tivat. ”“Ništa ovo nije novo ništa što nismo vidjeli tokom zadnje dvije godine, kroz razne pokušaje i opstukcije . Ono što je zaista bitno je to da smo nakon godinu dana konstituisali stabilnu skupštinsku većinu, novi saziv koji treba da donosi odluke u korist naših građana, a sve drugo su sporedne stvari, ideologija i prazne političke priče. Ako oni žele da i dalje insistitraju na tome, ja im želim sreću na tom putu, ali mi nemamo kad da se time bavimo niti imamo mandat građana Tivta da se time bavimo.
Mi mandat građana Tivta imamo za naš izborni program a to je razvoj Tivta i jak investicioni ciklus, obzirom da smo se u zadnje dvije godine time bavili na najbolji način, uprkos kriznom menadžmentu, sa stabilizacijom gradskog budžeta. Tivat jima stabilnu gradsku kasu, vrijeme je za investicije, vrijeme je da gradimo lokalnu infrastrukturu i sve ono što je Tivtu nedostajalo zadnjih godina i decenija. Čestitam svim odbornica novog saziva i pozivam ih na konstruktivan i efikasan rad u korist građana Tivta”.

Na pitanje novinara da li su konstituenti koji su danas izglasali predsjednika Skupštine završili koalicioni dogovor, Komnenović je rekao da je on pri kraju :

„ Podjeljene su funkcije izvršne i zakonodavne vlasti. Zakonodavna je danas formirana na čelu sa gospodinom Markovićem koji je bio nosilac liste DF , predsjednik Opštine je i dalje moja malenkost ispred najbrojnije grupacije „Narod pobjeđuje“, potpredsjednička mjesta su pripala Krtoljskoj listi i Bokeškom forumu, a i ostale funkcije i odbori su definisani, još se očekuje potpis na ovaj dokument”.

Komnenović kaže da su se tokom dugih i iscrpnih pregovora rukovodili izbornim rezultatom i demokratskim principima:

“To se vidjelo danas na djelu pri izboru predsjednika Skupštine, obzirom da je DF osvojio tri mandata i drugi je po jačini u novoj skupštinskoj većini.  Trudićemo se da najstručnije ljude najodgovornije dovedemo na najodgovornije pozicije i ono što nas sada interesuje je stabilna skupštinska vlast koju sada imamo i što bolja realizacija svih planova i investicionih poduhvata koje želimo i mi,  i građani Tivta.”Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci