Spomen ploča Morinj

Konjević i Krivokapić sjutra pred tužilaštvom u Kotoru

Saslušanje bivših ministara odbrane i diplomatije Raška Konjevića i Ranka Krivokapića, povodom postavljanja kontroverzne spomen-ploče na zidu nekadašnjeg Sabirnog centra za ratne zarobljenike u Morinju, trebalo bi da se obavi sjutra u kotorskom Osnovnom državnom tužilaštvu.
Saslušanje bivših ministara odbrane i diplomatije Raška Konjevića i Ranka Krivokapića, povodom postavljanja kontroverzne spomen-ploče na zidu nekadašnjeg Sabirnog centra za ratne zarobljenike u Morinju, trebalo bi da se obavi sjutra u kotorskom Osnovnom državnom tužilaštvu.Podsjetimo, tandem Konjević – Krivokapić je 10. oktobra 2022. godine otkrio spornu spomen-ploču u društvu hrvatskih kolega – ministra spoljnih poslova i branitelja Gorana Grlić Radmana i Tome Medvedeva.

Do danas, spomen ploča nije uklonjena, uprkos odluci Uprave za inspekcijske poslove, koja je donijela rješenje da se ista ukloni.

Podsjetimo, spomen-ploča počinje riječima: „Tokom velikosrpske agresije na Hrvatsku, ovdje je bio logor…“, koju je kreirao dvojac SDP-a.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services