• Početak
  • Vijesti
  • Politika
  • Kordić: Više nema stare parlamentarne većine, DF ostao jedini koji nikad ništa nije pravio sa DPS-om

Kordić: Više nema stare parlamentarne većine, DF ostao jedini koji nikad ništa nije pravio sa DPS-omFoto: Borba.me

„Ta većina kojom je narod poslao DPS u opoziciju i izrazio svoju političku volju da Crna Gora prekine sa politikom dovođenja u stanje desolucije je prestala da postoji juče na načim kom smo svjedočili. DF je na svaki način i do kraja pokušavao da se bori i da zadrži tu većinu koja je izraz demokratske volje birača. Vidjeli ste da smo tražili sporazum između te većine i tražili prekid sjednice kako bi pružili šansu da se dogovorimo. Prihvatili smo i predlog za rekonstrukciju Vlade koji su iznijeli 9 poslanika. To je prihvatilo i nas 20, bez obzira što je tu sigurno bilo stvari koje nam nisu odgovarale, ali morali smo biti politički zreli“, kazala je Kordić.

Do toga, ipak, nije došlo, a Kordić kaže da smo sad u jednoj novoj političkoj situaciji koja može imati različite ishode, ali ono što je ključno je da one parlamentarne većine više nema. Ona je prokomentarisala i činjenicu da Demokratski front ostaje jedina struktura koja nikad ništa nije glasala sa DPS-om i kazala da djela najglasnije govore.

„Imamo dugo iskustvo i politički staž koji je pokazao beskompromisnu borbu protiv onog i onakvog režima ko god ga oličavao, a čiji je nosilac bio DPS. U periodu posle 30. avgusta, kada je DF bio pod različitim udarima sa različitih strana, čak i kolega iz nekadašnje parlamentarne većine, gdje su nam objašnjavali da samo mi ne možemo participirati u vlasti – uprkos svemu tome, DF pokazuje da stoji iza svega onoga što je činio i što je govorio“, kazala je Kordić.

Ona naglašava da misli na eventualne aranžmane sa DPS-om i kazala da za DF to apsolutno ne dolazi ni u kakav obzir.

„Oni su štetni za narod, to se pokazalo, a očigledno su i direktno suprotstavljeni onom što je demokratska volja većine. Druge političke partije koje smatraju da iz saradnje sa DPS-om mogu da izvuku korist, neka rade kako smatraju, ali se dosad pokazalo da svaka politička partija koja je pravila nešto sa DPS-om je završila u političkoj penziji“, kazala je Kodrić.

Na pitanje novinara šta dalje, Kordićeva kaže da su sada u jednoj potpuno novoj političkoj situaciji.

„Do sada je jedino normalno i logično bilo da se ispuni volja naroda, međutim, te većine više nema. Kako će se sada ponašati nosioci političkih funkcija a ishodi mogu biti različiti. Može doći do formiranja koncentracione vlade, tehničke vlade koja bi spremala izbore, možda čak i ova vlada u tehničkom mandatu sprema izbore ili je mogući ishod stvaranja neke nove političke vlade. Prosto postoje različite opcije a koju će od njih odabrati političari, vidjećemo“, zaključila je Kordić.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga