• Početak
  • Vijesti
  • Politika
  • Lekić i zvanično mandatar za sastav nove Vlade: Ovo nije moja personalna bitka, već zajednički put

Mandatar za sastav nove vlade

Lekić i zvanično mandatar za sastav nove Vlade: Ovo nije moja personalna bitka, već zajednički put

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović proglasila je danas zvanično za mandatara za sastav nove vlade kandidata parlamentarne većine, lidera DEMOS-a Miodraga Lekića.
Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović proglasila je danas zvanično za mandatara za sastav nove vlade kandidata parlamentarne većine, lidera DEMOS-a Miodraga Lekića.-Skupština konstatuje da predsjednik Crne Gore nakon izglasavanja nepoverenja Vladi, niti nakon stupanja na snagu izmjena zakona o predsjedniku, nije predložio mandatara za sastav 44.Vlade. Konstatujem da je Miodrag Lekić mandatar za sastav 44.Vlade sa 41 podrškom poslanika – navela je Đurović na sjednici Skupštine.

Lekić se zahvalio na potvrđenom povjerenju, koje je, kako je naveo, iskazano kroz više akata većine.

– Ovo nije moja personalna bitka i put, već zajednički. Uspjećemo ako i dalje bude sve zajedničko- kazao je Lekić.

Lekić smatra da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović prekršio Ustav i da je Crnoj Gori potrebna deblokada Ustavnog suda.

– Uiskušenju smo kredibiliteta. Ovi potezi parlamentarne većine pokazuju da jesmo sposobni i da ćemo nastaviti da doprinesemo deblokadi institucije u zemlji. Taj put počinje danas. Od dobijanja statusa mandatara do sastavljanja vlade postoji jedan period, taj period je predlaganja i sastavljanja Vlade i on neće ići lako”, naveo je Lekić.

Prema njegovim riječima, Crna Gora nije trgovačko društvo.

– Predstoji nam ozbiljan rad i moramo pokušati da dođemo do konsenzusa. U tom smislu mislim da neću imati zabavne novogodišnje praznike ali ne žalim. Neću se štedjeti. Budem li predsjednik Vlade neću se štedjeti da ovo snage što imam i što mi je ostalo da uradimo ono što smo trebali prije dvije godine – zaključio je Lekić.Komentari

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Malo star…
Inace kadar poskomunizma…
Zar „Da neko koje za penziju kroji: nam kapu…


Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga