• Početak
  • Vijesti
  • Politika
  • Mandić pozvao Đukanovića da u narednim satima mandat za sastav Vlade povjeri Lekiću

Mandićevo obraćanje

Mandić pozvao Đukanovića da u narednim satima mandat za sastav Vlade povjeri Lekiću

„Očekujem da ćete postupiti isto kao i u slučaju izbora prethodne vlade i pokazati dužnu efikasnost kako bi se nova Vlada u izuzetno kratkom roku posvetila životnim prioritetima Crne Gore.“
„Očekujem da ćete postupiti isto kao i u slučaju izbora prethodne vlade i pokazati dužnu efikasnost kako bi se nova Vlada u izuzetno kratkom roku posvetila životnim prioritetima Crne Gore.“Predsjednik NSD Andrija Mandić uputio je predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću pismo u kojem ga poziva da u narednim satima mandat za sastav nove Vlade povjeri gospodinu Miodragu Lekiću.

Pismo prenosimo integralno:

Obavještavam Vas da su političke stranke, pobjednice izbora 2020. godine, Nova srpska demokratija, Demokratska Crna Gora, Demokratska narodna partija, Pokret za promjene, Socijalistička narodna partija, Ujedinjena reformska akcija, Radnička partija, Ujedinjena Crna Gora, Prava Crna Gora, CIVIS i Demos, postigle politički dogovor da mandatar za sastav nove Vlade bude g. Miodrag Lekić. Sa tom odlukom su sve pobrojane stranke, pojedinačno, na današnjoj konferenciji za novinare, upoznale domaću i međunarodnu javnost.

Tim dogovorom, omogućeno je da se izabere demokratska i legitimna Vlada jer za to postoji saglasnost svih nas koji činimo apsolutnu većinu u Parlamentu, čime su se stekli uslovi da se, u skladu sa Ustavom, mandat za sastav sledeće Vlade povjeri  g. Miodragu Lekiću.

Želim da Vas obavijestim da su razgovori parlamentarne većine bili veoma uspješni i da smo u dosadašnjem radu daleko odmakli u saglasnosti vezano za program i sastav nove Vlade, kao i u pripremi koalicionog ugovora kojeg ćemo zaključiti neposredno prije njenog izbora u Parlamentu.

Vašim današnjim davanjem mandata, stvorila bi se neophodna osnova za konsolidaciju društva i efikasni odgovor na socioekonomsku krizu koja je zahvatila čitav evropski kontinent, pa i našu državu, kao i na bezbjednosne izazove i probleme koji u dugom vremenskom roku potresaju zemlju.

Očekujem da ćete postupiti isto kao i u slučaju izbora prethodne vlade i pokazati dužnu efikasnost kako bi se nova Vlada  u izuzetno kratkom roku posvetila životnim prioritetima Crne Gore.

S poštovanjem, Predsjednik Nove srpske demokratije  Andrija MandićKomentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga