Skip to main content


Mandić za ADRIU Jadran: Dogovor moguć sjutra do 12 satiAndrija Mandić Foto: Dragan Nikolić

Mandić je rekao da je politika djelatnost u kojoj je sasvim normalno da se sve promijeni za pet minuta, pa ne bi čudilo da tako bude i ovoga puta, te da se sve može promjeniti do sjutra, do 12 sati. No, nada se drugom scenariju.

„Ako postoji dobre volje, ako postoji želje da niko nikoga ne prevari, ako postoji i dobra namjera da se vratimo na ono što nam je narod Crne Gore dao, a narod Crne Gore je jasno saopštio da želi Demokratsku partiju socijalista u opoziciji, narod Crne Gore nam je jasno poručio da želi borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, narod nam je poručio da želi da se napokon taj osjećaj za pravdu pokaže u svim sferama djelovanja u Crnoj Gori, onda nije nikakav problem da u ovom vremenu do 12 sati sjutra postignemo neki dogovor“, istakao je.

Međutim, Mandić napominje da to ne zavisi od Demokratskog fronta već od činilaca koji su u Vladi i drugih opozicionih stranaka. O izjavi premijera Dritana Abazovića za Adria televiziju da je, ukoliko Vlada ne padne, spreman na tehničku Vladu, kaže da je tehnička Vlada jedno od onih rješenja koje omogućava da ta Vlada pripremi i organizuje prve i slobodne izbore u Crnoj Gori.

„Ni izbori od 30. avgusta, iako je na njima pobijedila tadašnja opozicija, nisu bili ni slobodni, niti su bili pošteni i ono što bi mogli da kažemo da je velika tekovina ovog parlamentarnog saziva – to bi bilo da imamo prve slobodne izbore u Crnoj Gori“, navodi jedan od lidera DF-a.

Za to će biti potreban novi izborni zakon, kaže Mandić, dodajući da je Abazović pregovore već trebalo da započne, umjesto što ih najavljuje od ponedjeljka, budući da mu je Demokratska partija socijalista poručila da ga više ne podržava.

„Ne znam zašto se čeka ponedjeljak, kada će se već koliko je sjutra odlučivati o Vladi. Kažem, ako postoji dobre volje, ako premijer Abazović želi da pronađe rješenje jer je već isključio iz budućeg sastava Vlade one koji su pokrenuli tu inicijativu, a do sada su ga podržavali, onda bi bilo dobro da razmisli o svemu i u ovih 24 sata, koliko je ostalo do održavanja Skupštine Crne Gore, pronađe rešenje koje će biti zadovoljavajuće za sve one koji su pripadali nekadašnjoj parlamentarnoj većini“, smatra Mandić.

Kada je riječ o učešću Demokratskog fronta u budućoj Vladi, on kaže da taj politički savez ima jasne principe, koji su opredijelili njihovo djelovanje, te da njihov ulazak u Vladu nije ničija milostinja.

„Nama su građani Crne Gore dali najveće povjerenje posle Demokratske partije socijalista, mi smo najjača snaga u onoj pobjedničkoj koaliciji koja je 30. avgusta voljom naroda trebalo da preuzme vlast. To što smo imali određene eksperimente, prvo sa ekspertskom vladom, a potom i sa Vladom koju podržava, koju je podržavala dotadašnja opozicija, to su dva eksperimenta koja su doživjela potpuni fijasko“, istakao je.

Mandić je poručio da je potrebno vratiti se normalnom političkom životu i da se više nikada ne desi da oni kojima građani daju malo povjerenja pomisle da njima pripadaju ključna mjesta u Vladi, te da je posrijedi eksperiment koji se pokazao kao velika greška koja se ne smije ponoviti.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci