Marić: Dogovor postignut, Novska lista dio vlasti u Herceg NovomDr Savo Marić- FOTO: Radio Jadran

Koalicioni sporazum, koji podrazumijeva učešće Novske liste u vlasti u Herceg Novom, nije potpisan, ali dr Savo Marić, predsjednik ovog pokreta građana, tvrdi da to nije smetnja, te da će Novska vršiti vlast.

Tako će se, nakon pola godine od okončanih lokalnih izbora, koaliciji “Ni lijevo, ni desno – pravac Novi”, “Za budućnost Herceg Novog i Boke”, “Crno na bijelo, može Bokeški” i “Prava Crna Gora, sloboda u našim rukama”, pridružiti i Novska lista koja je osvojila sedam mandata.

“Prije mjesec i po izgledalo je da Novska lista neće biti dio vlasti, iako je napravila jedan istorijski rezultat od 20 odsto na lokalnim izborima, što se pretočilo u sedam mandata. Javnost u Herceg Novom je stala uz Novsku listu i bila je za to da i ona bude činilac vlasti. Sa ostalim činioci vlasti u Herceg Novom naknadnim razgovorima našli smo zajednički jezik. Tako da smo mi sada činilac vlasti”, poručio je Marić.

Na pitanje kada će biti potpisan koalicioni sporazum, Marić poručuje da je bitno da je postignut dogovor.

“Ja ne vidim da je tu nešto toliko hitno ni važno kada će biti potpisan koalicioni sporazum, bitan je taj dogovor. Kao što izreka kaže; “ljudi se vežu za riječ” i vjerovatno će to uskoro biti i na taj način formalno regulisano”, istakao je Marić u izjavi za RTV Herceg Novi.

Učešće u vlasti Novske liste potvrđeno je i na sjednici SO, održanoj 26. novembra, imenovanjem odbora direktora i savjeta preduzeća i ustanova, čiji je osnivač Opština Herceg Novi.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services