Skip to main content


U Podgorici

Milatović položio zakletvu: Privilegija je biti predsjednik zemlje u kojoj sam rođen i koju beskrajno volim

Crna Gora dobila je novog predsjednika – Jakov Milatović danas je pred poslanicima u crnogorskom parlamentu položio zakletvu i stupio na tu dužnost. Svečanom činu prisustvovali su brojni visoki zvanični iz zemlje i regiona.
Crna Gora dobila je novog predsjednika – Jakov Milatović danas je pred poslanicima u crnogorskom parlamentu položio zakletvu i stupio na tu dužnost. Svečanom činu prisustvovali su brojni visoki zvanični iz zemlje i regiona.


Foto: Filip Filipović, ADRIA

Milatović položio zakletvu

Milatović je položio zakletvu, čime je i zvanično postao predsjednik Crne Gore.

„Zaklinjem se da ću dužnost predsjednika vršiti odgovorno, časno, savjesno, pravedno i nepristrasno, po Ustavu i zakonu“, kazao je Milatović.

On je kazao da mu je čast što će biti predsjednik Crne Gore, zemlje u kojoj je rođen i koju beskrajno voli.

„Smatram privilegijom ali i najvećom odgovornošču što sam dobio priliku da budem na čelu zemlje u kojoj sam rođen i koju beskrajno volim, u čije temelje su utkale generacije mojoih predaka znojem i krvlju, osvajajući njenu slobodu i braneći pravo na njeno postojanje. Da sam mogao da biram, rodio bih se bas ovdje na najljepšem parčetu zemlje, ušuškanom između mora i kamena, na vječitoj raskrsnici između istoka i zapada“, rekao je Milatović.

Foto: Filip Filipović, ADRIA

On je istakao da će biti istinski predsjednik svih građana nezavisno od njihove nacionalne i vjerske pripadnosti.

„Smjena političkog establišmenta i konsolidacija naše demokrartije budi optimizam da ćemo u narednom peridou sa puno više zajedništava rješavati otvorena pitanja koja su od vitalnog značaja za budućnost Crne Gore“, rekao je on.

Sjednica počela intoniranjem himne

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović otvorila je sjednicu parlamenta na kojoj će Jakov Milatović položiti zakletvu.

Sjednica je započela intoniranjem himne Crne Gore.

Milatović se pozdravio sa Đukanovićem

Milatović i njegova supruga Milena stigli su u Skupštinu. Milatović se pozdravio sa Đukanovićem, pored kojeg i sjedi.

Foto: Filip Filipović, ADRIA

U zgradu Skupštine stigao Vučič

Nešto nakon 12 sati u Skupštinu je stigao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: Filip Filipović, ADRIA

U parlament su, nakon nekoliko minuta, stigli lideri Nove i DNP-a, Andrija Mandić i Milan Knežević.

U Skupštnu pristižu brojne zvanice

U Skupštinu je stigao predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.  Nešto prije 12 časova stigli su i dosadašnji predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, članovi Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i Željko Komšić.

Stigla je i predsjednica Kosova Vjosa Osmani, a za njom i predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

Stigli Vujanović, Krivokapić, Lukšić

Među zvanicama koje pristižu u plenarnu salu su nekadašnji predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, bivši premijeri Zdravko Krivokapić i Igor Lukšić, gradonačelnica Podgorice Olivera Injac, predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović,  glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, direktor Agencije za nacionalnu bezdjednost Bato Milić.

Tu je i predsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti (CANU) Dragan K. Vukčević,

Na inauguraciju su stigli i poslanik i bivši premijer Duško Marković, bivši dugogodišnji šef parlamenta Ranko Krivokapić, nekadašnji predsjednik Skupštine Darko Pajović, ambasador Francuske Kristijan Timonije, poslanici Demokratske partije socijalista Aleksandra Vuković, Mevludin Nuhodžić, Jovnka Laličić, Liuđ Škrelja i Nikola Rakočević.

U plenarnoj sali su i specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, specijalni izaslanik Velike Britanije ser Stjuart Pič, ambasadorka SAD-a Džudi Rajzing Rajnke, ambasadorka Velike Britanije Karen Medoks.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci