Predsjednički izbori 2023.

MUP da preduzme mjere u cilju informisanja birača o mjestima glasanja

Državna izborna komisija (DIK) apelovala je na Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) da preuzme sve neophodne mjere u cilju informisanja birača o mjestima na kojima mogu glasati na predsjedničkim izborima u nedelju.
Državna izborna komisija (DIK) apelovala je na Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) da preuzme sve neophodne mjere u cilju informisanja birača o mjestima na kojima mogu glasati na predsjedničkim izborima u nedelju.Iz DIK-a su saopštili da su se obratili MUP-u kako bi ukazali na smetnje u funkcionisanju servisa www.biraci.me.

Oni su podsjetili da su im se na dan održavanja lokalnih izbora 23. oktobra prošle godine, građani obraćaliu cilju dobijanja informacije na kom biračkom mjestu mogu ostvariti biračko pravo, budući da nijesu mogli pristupiti sajtu www.biraci.me.

“DIK, u skladu sa Zakonom o biračkom spisku, ima pravo uvida u birački spisak, dok nema pravo da obavještava građane na kom biračkom mjestu mogu ostvariti biračko pravo”, pojašnjava se u saopštenju.

DIK je, imajući u vidu zakonske nadležnosti MUP, kao i potrebu birača da budu informisani o mjestu na kom ostvaruju biračko pravo, apelovao da se preuzmu sve neophodne mjere u cilju informisanja birača putem servisa www.biraci.me ili stavljanjem u funkciju više linija kol /call/ centra Ministarstva.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services