• Početak
  • Vijesti
  • Politika
  • Nevjerovatan stav Krivokapića: Na brodu Jadran pored crnogorske treba da se vijori i hrvatska zastava

VJEROVALI ILI NE

Nevjerovatan stav Krivokapića: Na brodu Jadran pored crnogorske treba da se vijori i hrvatska zastava

Susret šefova crnogorske i hrvatske diplomatije, Ranka Krivokapića i Gordana Grlića Radmana, predstavljao je događaj neobuzdanog antisrpskog raspoloženja i poruka.
Susret šefova crnogorske i hrvatske diplomatije, Ranka Krivokapića i Gordana Grlića Radmana, predstavljao je događaj neobuzdanog antisrpskog raspoloženja i poruka.Na sastanku je bilo riječi o velikom broju pitanja, ali i o brodu “Jadran”, pitanju koje je, još uvijek, predmet određenog spora.

Grlić Radman je obećao da će Zagreb i Podgorica “naći rješenje koje će zadovoljiti obje zemlje”, ali je Krivokapić otišao „trokorak“ dalje, obećavši u klasičnom maniru inferiornih diplomata da na brodu treba da se vijore zastave obje zemlje i da se nada da će brod “Jadran” omogućiti “ujedinjenje hrvatske i crnogorske ratne mornarice u NATO-u”.

Nakon ovoga, sagovornici su se dodatno ohrabrili, tako što su targetirali lidera Srpske radikalne stranke dr Vojislava Šešelja i Srpsku pravoslavnu crkvu.

Povod su našli u odluci Eparhija novogračaničko-srednjezapadnoamerička SPC-a da odlikuje lidera Radikala.

Grlić Radman je rekao da je Hrvatska zgrožena i da ne razumije taj čin, dok je Krivokapić kazao kako “to nije već viđeno, to je gore od onoga što je viđeno”.

Hrvatski ministar je, čak, pozvao Srbiju da se aktivno i snažno opredijeli i zauzme za zajedničku sigurnosnu i vanjsku politiku EU-a ako želi biti na evropskom putu.

“I da se suoči s prošlošću, da odbaci sve velikosrpske politike, da se posveti demokratizaciji vlastitog društva, da prestane politizovati ratne zločine, da rješava pitanja nestalih, odštete logoraša”, zaključio je Grlić Radman.

S druge strane, Krivokapić je kazao da je taj čin očigledna podrška počinjenih zločina i legitimizacija politike zločina.

“A kada se to događa, priprema se novo aktivno zlo, nikakvo pasivno – političko zlo, aktivno zlo koje prijeti prije svega Crnoj Gori”, tvrdi Krivokapić.Komentari

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Glupost je nemjerljiva….,nema se tu što komentirati!


Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga