• Početak
  • Vijesti
  • Politika
  • Novska lista: Ako je Vodovod političko pitanje, neka se čuju sva politička mišljenja u Skupštini grada

Reagovanje

Novska lista: Ako je Vodovod političko pitanje, neka se čuju sva politička mišljenja u Skupštini grada

Pokušaj izbacivanja Novske Liste iz političkog života grada, koji se desio nakon lokalnih izbora 2021. godine nije donio ništa dobro Herceg Novom. To su sve članice tadašnje koalicije na vlasti i priznale ovog septembra, kada su jednoglasno u parlamentu vratili Miloša Konjevića na mjesto Potpredsjednika opštine, a Novska Lista zauzela mjesto koje su joj građani Herceg Novog i namijenili.
Pokušaj izbacivanja Novske Liste iz političkog života grada, koji se desio nakon lokalnih izbora 2021. godine nije donio ništa dobro Herceg Novom. To su sve članice tadašnje koalicije na vlasti i priznale ovog septembra, kada su jednoglasno u parlamentu vratili Miloša Konjevića na mjesto Potpredsjednika opštine, a Novska Lista zauzela mjesto koje su joj građani Herceg Novog i namijenili.No odluke donesene u prethodnoj, crnoj godini, i dalje izazivaju nesagledivu štetu gradu Herceg Novom, a posljedice tih odluka ćemo tek da iskusimo. Na primjeru rada odbora direktora hercegnovskog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ doo možemo da vidimo svo sivilo i sve negativne posljedice podgoričkog političkog modusa operandi, odnosno principa da se na odgovorne pozicije postavljaju podobni a ne stručni.

Odbor direktora ovog preduzeća, izabran je bez glasova Novske Liste. U odboru nema predstavnika Novske Liste, u njemu nema visoke školske spreme ali što je najgore u njemu nema ni predstavnika radnika Vodovoda. Drugim riječima, za partijski interes može se odstupiti i od škole, i od demokratije, i od prava radnika. Podgorički modus operandi.

Ono čega ima u izobilju u odboru direktora „Vodovoda“ su predstavnici manjinske vlade Crne Gore odnosno stranaka koje se zovu SNP i URA a iz kojih su došla sva tri glasa koja su odlučila da je Magistar pomorskih inspekcija i vještačenja, Boro Lučić bolji kandidat za direktora „Vodovoda i kanalizacije“ doo od inžinjerke Olivere Doklestić. Podgorički modus operandi.

Preostala dva člana odbora direktora koja su se isključila iz ovog tragikomičnog procesa, jedan ostavkom, drugi bolovanjem, spasila su za sada ostale političke subjekte u koaliciji, koji će svi dobiti priliku da se izjasne na narednom zasijedanju skupštine grada da li takođe misle da je Magistar pomorskih inspekcija i vještačenja, Boro Lučić bolji kandidat za direktora „Vodovoda i kanalizacije“ doo od inžinjerke Olivere Doklestić. Ako je ovo političko pitanje, red je da čujemo svačije političko mišljenje, i za to će imati priliku u političkom ambijentu. To je hercegnovski modus operandi.

Na kraju, Oliveru Doklestić ne treba ni braniti. Njena djela, njeni rezultati, podrška Novljana i stotine potpisa podrške njenih radnika dovoljna su odbrana inžinjerke Doklestić. Onaj ko treba da se brani je politička struktura koja je odlučila da smijeni Oliveru.

Čija je politička percepcija bila da Olivera Doklestić ne treba Herceg Novom, a da Herceg Novom treba još jedna kriza u trenucima kada iz Podgorice stižu najgori napadi u istoriji našeg grada i kada su nam ugroženi Bolnica Meljine i Institut Igalo? Po Bolnici i Institutu najbolje vidimo koliko dobrog nam je donijela „veza sa Podgoricom“ koju su u predizbornoj kampanji propagirale sve koalicije sa centralom u glavnom gradu. Obećanje ludom radovanje. Podgorički modus operandi.

 Komentari

5 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ako se budete drzali ovoga onda je ok,ako popustite i smjene Oliveru,onda slobodno svi krenite kucama i ugasite Novsku listu ,da se vise ne sramotite,jer ovo sto radi Katic je bruka i sramota.Dosao je na koncert KUD Sloge,sa mutavim Musturum,niko ih nije pozdavio,da se ubijes kakvi su

Kako vas nije stid,hoćete li mozda i mjesto PREDSJEDNIKA opštine?????

Olivera je pravi izbor a ovi samoupravljaci iz odbora pedala…
Ko Lucica podržava, bolje da pliva po morima nego po našim dzepovima…

Pa vi ste iz novske zaposlili jedno 50 ljudi u zadnje 3 god da bi glasali za vas

Ovdje ne vidim ništa osim silovanje struke u interesu politike!


Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services