Novska Lista pozdravlja odluku Slavice Božović i Milice Kostić
Dužnost svih predstavnika naroda je da najprije ispoštuju volju birača, volju onih koji su im svojim glasom omogućili uticaj na javni život. U Herceg Novom je ta volja bila više nego jasna kada je 30. avgusta, 2020. godine preko 13 hiljada ljudi pružilo podršku promjenama u Crnoj Gori i svrgavanju višedecenijske oligarhije Mila Đukanovića. Preko osam hiljada glasova tog dana je otišlo listi koju su podržale upravo Božović i Kostić. Njihov ostanak u stranci kojoj narodna volja i predizborna obećanja više ne predstavljaju ništa, bio bi izdaja naroda, izdaja principa politike i prije svega izdaja samih sebe.

U Novskoj Listi, stranci koja je podržala cjelokupnu opoziciju na izborima 30. avgusta, i koja i danas predstavlja jedini faktor stabilnosti na političkoj sceni Herceg Novog i ne dozvoljava da se našem gradu dese scenariji Tivta, Budve, Kotora ili državnog parlamenta, razumijemo i podržavamo njihovu odluku. Mi razumijemo i podržavamo hrabrost. Mi razumijemo i podržavamo odgovornost prema biračima. Mi razumijemo i podržavamo sve one koji u svom vokabularu nemaju riječ izdaja.

Novsku Listu na političku podršku ovim damama obavezuje još veći i još bolji rezultat, onaj kojim su je Novljani nagradili glasovima 9. maja, 2021. godine na lokalnim izborima. Božović i Kostić su u petak pokazale odgovornost i prema glasovima koje su dobile tog dana, što se ne može reći za ostale pojedince iz njihove stranke koji ni uz podršku građana, ni uz podršku lokalnog parlamenta, ni uz podršku sopstvenog odbora nisu smogli snage da ostanu vjerni predizbornom obećanju datom Novljanima već su u Podgorici zatražili podršku Mila Đukanovića za politički eksperiment zvan „manjinska vlada“.

Program djelovanja Novske Liste je jasan – pružiti uvijek i u svakoj prilici javnu podršku istinskim predstavnicima narodne volje ma iz koje stranke oni dolazili. Podršci se, sa druge strane, nikada i ni u kom slučaju ne mogu nadati oni koji su tu volju iznevjerili.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga