Otović: Demokrate pokazale političku nekorektnost
U pitanju se predlozi o davanju saglasnosti o razrješenju potpredsjednice Opštine Vesne Samardžić i imenovanju novog potpredsjednika.

Zbog toga što su predlozi stigli neposredne pred početak same sjednice, Otović je obrazložio svoju odluku:

-Nisu po srijedi lični animoziteti nego potreba da kroz politički dogovor dođemo do ovakvih stvari. Kao predsjednik Skupštine, funkcioner DF i NSD, mislim da ovo nije pravi način na koji možemo obavljati vlast u Herceg Novom. Spreman sam preuzeti rizik i svu odgovornost. Spreman sam da sutra ne sjedim na ovoj poziciji, ali pored političkih, moramo imati minimum moralnih i etičkih principa. Postoje načini, uvijek smo za saradnju, bilo je dovoljno vremena, kazao je Otović i dodao da se ovi predlozi mogu naći na narednoj sjednici.

Na zahtjev kluba odbornika Demokratske Crne Gore uslijedila je pauza od pola sata.

297768368 763661798176377 1462839523360909572 n

Nakon završetka pauze odbornik Demokratske Crne Gore pozvao se na kršenje pravilnika SO HN

Otović je naglasio:

-Demokratski front, Nova srpska demokratija kao činilac vlasti nema ništa protiv imenovanja gospodina Miloša Konjevića za potpredsjednika Opštine Herceg Novi, ali ima protiv načina na koji vi to želite da danas da odradite. I mi smo očekivali i Predsjednika Opštine Stevana Katića da nam to kaže u lice. Da čujemo obrazloženje zbog čega se razrješuje gospođa Samardžić i naravno kako treba da se imenuje gospodin Konjević. Očekujemo da se poštuju zakonske procedure i da to bude plod zajedničkog političkog dogovora.

Demokratski front preuzima odgovornost za svoje odluke i ne želi da bude dio ovakve vlasti.

Demokratska Crna Gora i Novska lista su potpisale sporazum o zajedničkom djelovanju. Podsjetimo da su trenutnu lokalnu vlast formirale sporazumom nakon lokalnih izbora u maju prošle godine i potpisale koalicioni sporazum Demokrate sa 10 odbornika, Za budućnost HN i Boke sa sedam, Crno na bijelo – može bokeški sa dva odbornika i Prava CG i Za naš Novi sa jednim odborničkim mandatom. Novska lista nije bila potpisnik sporazuma. Nakon formiranja 43. Vlade, dvije odbornice SNP napustile su partiju, ali su zadržale mandate.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članciNajnovije


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga