Mandić

Parlamentarna većina od izbora 2020. formiraće novu Vladu

Parlamentarna većina od izbora iz 2020. godine potpisala je sporazum i formiraće novu Vladu crne Gore, saopštio je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić nakon sastanka. Nakon sastanka zakazana je sjednica Skupštine na čijem dnevnom redu bi trebalo da se nađe inicijativa za smjenu predsjednice parlamenta Danijele Đurović.Završen je sastanak parlamentarne većine koji je organizovan na inicijativu Demokratskog fronta.

Početak sjednice Skupštine zakazan je za 12 sati, a sastanak predstavnika stranaka počeo je nešto nakon 11 sati.

Inicijativu za smjenu urović podnijeli su poslanici iz Demokratskog fronta, DF-PzP, Demokratske Crne Gore, Demosa, Prave i Ujedinjene Crne Gore.U obrazloženju inicijative za smjenu Đurović se podsjeća da je osnovna obaveza predsjednka Skupštine da dosledno sprovodi norme koje propisuju Ustav, zakon i parlamentarni Poslovnik.

Ocjenjuje se da je predsjedavanje Đurović obilježilo kontinuirano kršenje akata kojima se uređuje način funkcionisanja Skupštine.

„Nedopustivo je da onaj ko je zadužen da se stara o doslednom sprovođenju procedura u najvišem zakonodavnom domu, krši iste, sprovodi anarhiju, onemogućava započeti dljalog o deblokadi instituclja u pravosuđu , tužilaštvu i izradi izbornog zakonodavstva, direktno ugrožavajući evropski put Crne Gore“, kaže se u predlogu.

Podsjeća se da je Đurović na sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost svojimm glasom presudno uticala da se smijeni prethodni načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore.

Đurović je ranije kazala da od njene smjene, o kojoj bi trebalo da se glasa u petak, niko ne bi profitirao.

„Sve dok ne bude definisana nova parlamentarna većina, ne smijemo dozvoliti da Skupština ne funkcioniše u punom kapacitetu“, kazala je Đurović.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga