• Početak
  • Vijesti
  • Politika
  • Predstavnici Opštine i Ministarstva javne uprave: Direktnom i intenzivnom saradnjom do efikasnije lokalne uprave

Predstavnici Opštine i Ministarstva javne uprave: Direktnom i intenzivnom saradnjom do efikasnije lokalne upraveSkupština opština Herceg Novi

U ime Ministarstva, Herceg Novi je posjetila direktorica Direktorata za efikasnu implementaciju dobre javne uprave, Milijana Vukotić Jelušić sa saradnicima, a sastankom u velikoj sali Opštine predsjedavao je glavni administrator Opštine, Nenad Đorđević, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Ovo je prvi sastanak čiji je cilj afirmacija partnerskog odnosa državne uprave i lokalne samouprave, kazao je glavni administrator Nenad Đorđević. On je istakao zadovoljstvo ishodom ovog susreta i očekuje konkretne pomake u narednom periodu. Đorđević je ocijenio da je lični kontakt između službenika na lokalnom i državnom nivou od izuzetnog značaja za dobru saradnju, te da lokalna uprava očekuje pomoć u rješavanju pitanja koja se tiču izmjena zakona, sistemskih rješenja i komunikacije sa drugim organima.

Direktorica Direktorata za efikasnu implementaciju dobre javne uprave, Milijana Vukotić Jelušić rekla je da je sastanak bio idealna prilika za razmjenu iskustava o funkcionisanju lokalne samouprave i upoznavanje sa barijerama i problemima u obavljanju poslova u različitim oblastima. Kako je zaključila, ovi sastanci će biti iskorišteni da se ključni problemi delegiraju prema resornim ministarstvima, s namjerom da se što prije dođe do rješenja za njihovo ublažavanje ili otklanjanje. Poručila je da je Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija partner Opštini i na zastupnik interesa lokalnih samouprava pred državnim organima.

 

U radnom sastanku su učestvovale i načelnica Direkcije za implementaciju principa dobre javne uprave, analitiku i izvještavanje Nina Blažić, samostalni savjetnik u navedenoj direkciji Zlatko Gligorović, kao i rukovodioci i predstavnici organa i službi Opštine Herceg Novi.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services