„Urađeno je mnogo iako nismo zatekli planove za pripremu sezone“Foto: Mina

„Podsjećamo da je 43. Vlada Crne Gore izabrana 28. aprila 2022. godine i da je zatekla zapušteno stanje u ovoj oblasti uz izostanak planova za pripremu turističke sezone. Dodatno, Nacionalnoj turističkoj organizaciji opredijeljen je minimalni budžet sa kojim nije mogla da se uradi ni skromna regionalna promocija, a kamoli išta ozbiljnije“, ističe se u saopštenju.

Iz ministarstva navode da se može samo zaključiti da zapravo nije postojala svijest o značaju promocije naše zemlje sa ciljem privlačenja turista sa novih destinacija.

„Takođe podsjećamo da je 24. februara 2022. godine agresijom Rusije na Ukrajinu započela globalna ekonomska kriza koja i dalje traje. Tadašnja Vlada Crne Gore, iako znajući kakav uticaj to može imati na našu ekonomiju i turizam, ne može se pohvaliti radom na nekoj čuvenoj ‘dobro osmišljenoj strategiji’, navodi se u saopštenju.

Oni dodaju da je prepoznajući značaj regionalnih turista uz kratko vrijeme za reagovanje ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović već u prvim danima svog mandata posjetio zemlje regiona iz kojih dolazi najveći broj turista.

„Održao je i brojne sastanke sa najvažnijim činiocima naše turističke privrede sa ciljem da se u što kraćem roku, udruženim snagama prevaziđu i riješe problemi i prepreke“, ističe se u saopštenju.

Iz ministarstva navode da je simptomatično da bivši ministar svaki put želi da prigrabi svaki uspjeh Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma kao svoj, a istovremeno, na vrlo diskutabilan način, odbija da prihvati odgovornost zbog izostanka rada na pripremi sezone.

„Ovom prilikom ističemo da niko ne spori dobre rezultate prethodne sezone, ali osuđujemo loš vokabular i upiranje prstom u druge institucije, predstavnike i kolege koje rade i daju svoj maksimum kako bi zajedno ostvarili što uspješniju sezonu“, ističu iz Ministarstva.

Navode da se zahvaljuju svim lokalnim samoupravama, NTO, lokalnim turističkim organizacijama, turističkim privrednicima i poslenicima, Aerodromima Crne Gore, predstavnicima avio kompanija i svim drugim institucijama i kolegama na uloženim naporima da zajedno, na što bolji način iznesu ovu turističku sezonu.

„A oni koji tvrde da je ‘Vlada amaterskim pristupom dovela u pitanje trend oporavka turizma u Crnoj Gori’, zapravo najbolje govore o sopstvenom radu“, zaključuje se u saopštenju.

 

 
 Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga