Vanredni parlamentarni izbori

Vanredni parlamentarni izbori 11. juna

Predsjednik Milo Đukanović raspisao je prijevremene parlamentarne izbore za 11. jun.
Predsjednik Milo Đukanović raspisao je prijevremene parlamentarne izbore za 11. jun.On je, na konferenciji za novinare u vili Gorica, optužio parlamentarnu većinu da je izazvala duboku političku i institucionalnu krizu, ističući da je vladi Dritana Abazovića 20. avgusta izglasano nepovjerenje.

„Od tada je tekao rok da se do 19. septembra predloži mandatar. Za to se nisu stekli uslovi. Neki se nisu odazvali na konsultacije, niti dostavili potpise kojima bi podržali kandidata“, rekao je Đukanović i dodao da je uvjeren da je najbolje bilo skratiti mandat i raspisati izbore.

Umjesto toga, kako je rekao, promjenljiva većina je pribjegla neustavnom djelovanju i donijela izmjene Zakona o predsjedniku, koji je on vratio na ponovno odlučivanje, a koji je potom ponovo izglasan.

„Zna kako se završio pokušaj formiranja vlade Miodraga Lekića. Stoga su se stekli uslovi da, saglasno Ustavu, donesem ukaz o raspuštanju parlamenta. Donio sam odluku o raspisivanju izbora za 11. jun“, dodao je Đukanović.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services