• Početak
  • Vijesti
  • Politika
  • (VIDEO) Romski savjet oštro osudio izjavu Sava Nikovića „Bahati smećari romske nacionalnosti“

Na sjednici SO Herceg Novi, jedan od odbornika Demokrata komentarisao radnike preduzeća Čistoća

(VIDEO) Romski savjet oštro osudio izjavu Sava Nikovića „Bahati smećari romske nacionalnosti“

Na sjednici Skupštine Opštine Herceg Novi, jedan od odbornika iz političke partije „Demokrate-Mir je naša nacija“ Savo Niković, u svom izlaganju u kojem je komentarisao radnike koji su zaposleni u D.O.O „Čistoća“ , jasno je naglasio kako su isti „bahati“ , „smećari romske nacionalnosti“Zaista ovo doživljavamo kao uvredu za naš narod, javno poniženje i očekujemo reakciju kako predstavnika političke partije „Demokrate-Mir je naša nacija“ tako i zaštnika ljudskih prava, jer zaista smatramo da ovo tipičan primjer govora mržnje i širenje predrasuda i diskriminacije prema romskoj zajednici.

Na poslednjoj sjednici Skupštine Opštine Herceg Novi, jedan od odbronika sa liste Demokrata po imenu Savo Niković u svom javnom izlaganju komentarisao je radnike komunalnog preduzeća kao bahate i bespotrebno naglašavao njihovu nacionalnost sa jasnom namjerom svrsatavanja romske zajednice u gradjane drugog reda.
Ovakva izjava koju romska zajednica  doživljava kao nepoštovanje i uvredu, nije svojstvena političkoj partija Demokrata. P(r)ozivamo Aleksu Bečića i Stevana Katića da javno iskažu stav po osnovu navedene izjave.
Očekujemo reakciju i direktora DOO Čistoće kao i Sindikalne organizacije. Romska zajednica, a posebno i vrijedni radnici komunalnih  preduzeća zaslužuju poštovanje i podršku, s obzirom u kakvim okolnostima žive i rade.
Ostale političke partije  koje nisu reagovale odmah  na ovu sramnu izjavu tokom sjednice Skupštine poručujemo da  zakašnjele reakcije  i politički marketing u korist ove situacije, nisu dobrodošle.
Vama, gospodine Nikoviću poručujemo sledeče :
Javno Vam obećavamo da će na sledećim lokalnim izborima u Herceg Novom romska  zajednica imati svog autentičnog predstavnika u parlamentu i tada ćemo Vam u parlamentu kazati  “ Jedini bahati smećar ste Vi u Herceg Novom i taj vaš kolega iza Vas  koji se smije dok vi vrijedjate radnike komunalnog preduzeća i pripadnike romske zajednice.  Vaše izvinjenje ćemo prihvatiti jedino onda kada Vi uzmete metlu u ruke pa očistite vašu ulicu.
Navodi se u reagovanju u kome  je priložen video sa Nikovićevom izjavom.


Komentari

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Treba da se sramite moj gospodine jer mi romi dosta pripadamo toj partiju demakratama a vi tako da vredjate tako sram da vam bude sace izbori berzo gospodo pacemo se tu opredeliti za koga cemo glasati mi romi


Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga