Skip to main content


Predsjednik Srbije

Vučić: Crna Gora će u Srbiji uvijek imati istinskog prijatelja

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić kazao je novinarima nakon inauguracije Jakova Milatovića da će Crna Gora u Srbiji uvijek imati iskrenog prijatelja i dobrog partnera.
Srpski predsjednik Aleksandar Vučić kazao je novinarima nakon inauguracije Jakova Milatovića da će Crna Gora u Srbiji uvijek imati iskrenog prijatelja i dobrog partnera.


Vučić – Foto: Filip Filipović/ADRIA

„Želeli smo kao Srbija da ukažemo poštovanje narodu Crne Gore. Prisustvovao sam polaganju zakletve, želim im sve najbolje u budućnosti“, rekao je Vučić.

On je napomenuo da je sa novim crnogorskim predsjendikom razgovarao i jutros. Dodao je da je pažljivo slušao govor Milatovića, nakon polaganja zakletve u Skupštini.

Foto: Filip Filipović, ADRIA

„Uvijek ima prostora za saradnju. Jasno je da Crna Gora ostaje strateški opredijeljena svojoj politici članstva u NATO. Mi svoj vojni položaj doživljavamo drugačije, ljubomorno čuvamo našu vojnu neutralnost, da sami brinemo o svom nebu i zemlji. Takođe, nešto su nam drugačije nijansirane poruke oko događaja u svijetu, ali to ne mijenja naš izrazito prijateljski stav prema Crnoj Gori. Građani Crne Gore su za to glasali“, naveo je on.

Vučić je dodao da je siguran da će Milatović posetiti Srbiju, iako o tome još nijesu razgovarali.

Foto: Filip Filipović, ADRIA

On je dodao da u što „gore u Hrvatakoj pišu o njemu, u Srbiji ga više vole“.

„Ta mržnja koju sipaju protiv mene je nešto što mi ide u korist. Pogledajte naslov iz 2017, isti, Vučić je uplašen, gotov“, kazao je on

Ipak, dodaje da se nada unaprjeđenju odnosa svih iz regiona.

On je dodao da je želio da pokaže poštovanje i koliko je važno da u Srbija u Crnoj Gori ima istinskog prijatelja.

„Razumio sam Milatovića da želi jačanje ekonomskih veza. I jedni i drugi smo na evropskom putu“, naveo je predsjendik Sribije.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci