Skip to main content


VUČIĆ JOŠ JEDNOM POKAZAO DA MOŽE SVAKOG DA POGLEDA U OČI! Niko dosad nije sjedio sa mještanima satima i odgovarao na pitanjaAleksandar Vučić

To se promijenilo juče – predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ne samo da je imao hrabrosti da ode u Gornje Nedeljice, nego je i satima sjedio s mještanima, saslušao sve primjedbe, pohvale, odgovarao na pitanja, od kojih su mnoga bila i neugodna…

Svako nepristrasan bi, u ovim danima kada su strasti uzavrele kad je riječ o ovom projektu i kada se čitav slučaj u dijelu javnosti spinuje i politizuje, priznao da je odlazak predsjednika u Gornje Nedeljice bio prijeko potreban i koristan gest.

Tome svjedoči i veliki broj zainteresovanih građana koji su došli na sastanak s predsjednikom. Svi oni su iznijeli svoje mišljenje o projektu. Nikog nisu štedjeli.

Tako se, na primer, mještanin Gornje Nedeljice Borislav Karajčić požalio predsjedniku na netransparentnost Rio Tinta, kao i na plan za spuštanje dvije deponije u korita dvije rijeke.

„Hoće li naša država stati iza našeg čovjeka, iza našeg naroda? Ovdje se pojavljuju i vaši saradnici i ministri, a bez najave, ja pretpostavljam da vi ne znate šta je tu u pitanju. Svima smo pisali, nijedan odgovor nismo dobili. Potrebni su nam odgovori što prije“, rekao je on i ponovio da je najveći problem deponija koja će uništiti dolinu Jadra.

Građani će sami odlučiti

Jedna od najvažnijih Vučićevih poruka mještanima je bila – vi ćete na kraju odlučiti da li će biti rudnika ili ne.

„Lično ću da budem angažovan oko ovoga što se dešava sa jalovištem i deponijom, odlagalištem i da ću da budem i radim u ime naroda, zauzeću se za to da nikakva odluka neće moći da bude donijeta, a da vi prije toga ne budete pitani“, naglasio je on.

Direktan razgovor 

Politički analitičar Vladimir Vuletić ocjenjuje da je razgovor predsjednika sa mještanima dobar korak u pravcu višeg stepena razumijevanja kompletne situacije, te da ko želi, to će visoko da cijeni.

„Imajući u vidu da će oni imati najviše koristi, ali i potencijalne štete, jeste najbitnije čuti mještane, a ne da nam to prenose neki aktivisti. Juče smo imali priliku da čujemo baš to. Pokazalo se da nema demokratičnijeg načina da se neke odluke donesu nego da se razgovara sa onima koji direktno zavise od tih odluka. Svakako da će ekonomske koristi od Rio Tinta imati cijela Srbija, ali neće svi imati potencijalne rizike“, smatra on.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci