Zdravko Krivokapić najavljuje osnivanje Demohrišćanske stranke
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić na društvenim mrežama uveliko najavljuje osnivanje Demohrišćanske stranke, o kojoj je više puta govorio u javnosti.

Krivokapić je na svom zvaničnom Fejsbuk profilu objavio fotografiju sa logom stranke i slovima DH, što ukazuje na naziv njegove partije.  

Podsjetimo, bivši ministri finansija i ekonomskog razvoja Milojko Spajić i Jakov Milatović osnovali su pokret prije dva dana  politički pokret „Evropa sad“.

Ta partija će samostalno učestvovati na lokalnim izborima u glavnom gradu Podgorici i još 13 opština koji će biti održani u oktobru, saopšteno je na konferenciji za novinare 27. juna.

Pojedini mediji su pisali da je Krivokapić odbio da bude u pokretu sa nekadašnjiim političkim saborcima, da bi Spajić to kasnije demantovao. 

Krivokapić je prošle godine u intervjuu za TVCG još dok je bio premijer kazao da razmišlja o formiranju Demohrišćanske stranke koja bi mogla, kako je naveo tada, pomiriti dva jaka ekstremizma u Crnoj Gori i promijeniti političku sliku u Crnoj Gori.

Krivokapić je time prvi put javno priznao da razmišlja o osnivanju stranke što je do sada više puta demantovao.

On je uoči parlamentarnih izbora 30. augusta 2020. predvodio listu “Za budućnost Crne Gore”, čija je okonisnica bio Demokratski front, kao nestranačka lista.

– Formiranje jedne dobre infrastrukture partijske je izuzetno težak i zahtjevan posao. Znajući to, ja ne mogu da se posvetim sa dve različite aktivnosti koje trebaju da budu značajne za ovu državu. Političke partije svako jutro gledaju svoj rejting. Mene to ne interesuje. Ali, da bi se politička slika u Crnoj Gori promijenila mora da postoji neka jaka stranka centra. To je pokazano svim istraživanjima i ta partija može da pomiri dva jaka ekstremizma i da, na neki način, anulira njihovo delovanje- kazao je tada Krivokapić. Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga