Lokalni izbori 2022.

Zvanični privremeni rezultati izbora u Tivtu – od devet, cenzus prešlo sedam listi

Na izbore je izašlo 7.767 od ukupno 11.993 Tivćana sa pravom glasa, odnosno njih 64,75%
Na izbore je izašlo 7.767 od ukupno 11.993 Tivćana sa pravom glasa, odnosno njih 64,75%Opštinska izborna komisija (OIK) Tivat saopštila je zvanične privremene rezultate juče održanih lokalnih izbora u Tivtu.

Na izbore je izašlo 7.767 od ukupno 11.993 Tivćana sa pravom glasa, odnosno njih 64,75%.

Važećih glasačkih lističa bilo je 7.644, a nevažećih 123.

To znači da je jedan odbornički mandat u novom 32-članom sazivu Skupštine Opštine (SO) Tivat, podnosioce izbornih lista u prosjeku „koštao“ 239 glasova.

Najviše glasova osvojila je koaliciona lista „Prava stvar – za Tivat svih nas – DPS-SD-SDP-LP“ kojoj su povjerenje poklonila 2.604 građana Tivta.

Koaliciona lista „Željko Komenović – NP-DCG-PES-DSS – Da zapečatimo“ dobila je 2.196 glasova.

Za listu „HGI Tivat – naše mjesto pod suncem“ glasalo je 657 građana, dok je lista „Demokratsk front – Za budućnost Tivta i Boke – NSD-DNP“ dobila 656 glasova.

Za „Krtoljsku listu – složno svi“ opredijelilo se 537 birača.

Lista „Tivatska Akcija i Goran Božović – časno i odgovorno za bolji Tivat – jer smijemo i umijemo – Mirko Kovačević“ dobila je 333 glasa, dok je listu „Bokeški Forum – ajmo za Tivat, ajmo za Boku“ glasalo 306 građana.

Koaliciona lista „Temelj za bolji Tivat – URA- SNP“ dobila je 185, a lista „Arsenal za Tivat“ 170 glasova.

Shodno dobijenim glasovima, koalicija DPS-SD-SDP-LP će u novom sazivu SO Tivat imati 12 odbornika, koalacija „Da zapečatimo“ 10, dok će DF i HGI imati po tri odbornika. Krtoljska lista osvojila je dva mandata, a sa po jednim svojim odbornikom u novom sazivu lokalnog parlamenta Tivta biće zastupljeni i Tivatska Akcija, odnosno Bokeši Forum.

Koalicija URA-SNP, odnosno lista „Arsenal za Tivat“ nijesu prešle cenzus za ulazak u SO.

„Izbori su protekli u mirnoj i fer atmosferi, bez zabilježenih značajnijih nepravilnosti,. Do sada nije bilo nikakvih zvaničnih promjedbi podnosilaca izbornih lista. Jedino je HGI podnijela zahtjev za uvid u birački materijal i birački spisak“, kazao je „Vijestima“ predsjednik OIK Tivat, Ognjen Vukasović.Komentari

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services

Home
Vijesti
Radio
Pretraga