Vaterpolo

Braća Vraneš iz Budućnosti u Jadran

Neobična vijest je obilježila početak godine u crnogorskom vaterpolu. U Jadran su došli igrači, ili je bolje reći djeca, iz Budućnosti! Roditelji su platili obeštećenje matičnom klubu, 14 hiljada eura.
Neobična vijest je obilježila početak godine u crnogorskom vaterpolu. U Jadran su došli igrači, ili je bolje reći djeca, iz Budućnosti! Roditelji su platili obeštećenje matičnom klubu, 14 hiljada eura.Godinama vapimo za većom vaterpolo bazom u Crnoj Gori i konačno imamo buduće mlade reprezentativce iz Glavnog grada, a i Jadran, perjanica našeg sporta, pojačao je svoju pionirsku ekipu braćom, blizancima, Strahinjom(183cm) i Stefanom(194cm) Vraneš.

Dječaci rođeni 24.februara 2009.godine privukli su pažnju darom za vaterpolom. Pripadali su selekciji Budućnosti koja je osvojila prvo mjesto u prvenstvu Crne Gore za igrače do 13 godina, a bila je najbolja i u takmičenju Olimpijskih nada, gdje su u konkurenciji i hrvatske ekipe.

Strahinja je bio proglašavan za najboljeg golmana, Stefan je bio najbolji strijelac. Krajem godine stigao im je poziv za pripreme U15 reprezentacije, a i preselili su se u Herceg Novi.

Pitali smo njihovog oca Miroslava zašto su se odlučili na odlazak iz Budućnosti?

„Nijesam propustio nijednu utakmicu moje djece i bilo je očigledno da pokazuju veći potencijal od ostalih vršnjaka, a kako Budućnost nije išla ka formiranju seniorskog tima i ozbiljnijem radu sa starijim selekcijama, uz konsultacije s prijateljima, odlučili smo se za odlazak. Bez treninga sa starijim počeli bi da stagniraju“ – u jednom dahu odgovara Miroslav, i dodaje: „Već dvije godine su nam u Budućnosti najavljivali formiranje prve ekipe, ali to i dalje nije izvjesno. Odlučili smo se na odlazak sada, jer bi ispisnica bila skuplja na kraju takmičarske sezone“.

Porodica Vraneš je Budućnosti platila 14 hiljada eura kako bi djeca dobila mogućnost da promijene sredinu. Podgorički klub je zatražio maksimalnu naknadu koju omogućava Pravilnik o registraciji i pravu nastupa vaterpolista u VPSCG.

„Ostali smo zatečeni odlukom Budućnosti da traže toliki iznos za djecu od 13 godina. Obavijestili su nas o tome 28.decembra i da nijesmo uplatili traženi novac u roku od dva dana, već od 1.januara morali bi da platimo 20 hiljada jer u 2023. djeca pune 14 godina. Zahtjev za ispisnicu smo im proslijedili 8.decembra. Takav potez je u najmanju ruku bio nekorektan prema nama jer smo plaćali članarinu, pored toga i opremu, trenerke, majice, kao i kotizacije za turnire“ – ljuti su očigledno u porodici Vraneš, a otac Miroslav ističe da mu je želja bila da njegova djeca nastave karijeru u Jadranu. Zato se i obratio hercegnovskom klubu gdje je naišao, kako kaže, na odgovor da su sva djeca dobro došla da treniraju, naročito ako su talentovana kao Stefan i Strahinja. Jadran im je obezbijedio besplatan smještaj i ishranu.

Braća Vraneš su na početku vaterpolo karijere. Nadajmo se duge i veoma uspješne.Komentari

3 Komentara
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Sramota crnogorskog sporta i vaterpola da traže obeštećenje za djecu od trinaest godina ,kriminal javi se Laloševiću sram i tebe bilo kada si ovo dozvolio.

Komsija „Bokelj“ ne vidim razlog za kritiku prema ministru Laloseviću kad je naš Djuro Marić na čelu saveza koji je usvojio Pravilnik, a isto tako da krene naš Sturar prema Podgorici bi li ga pustili bez pare i dinara

Bruka i sramota KO SU BRAĆA VRANES da bi im Jadran platio smjestaj i hranu.Novska djeca nisu dobila ni kupaci za 10 godina treniranja .Jadran nema para da vodi djecu na turnire nego roditelji placaju da bi im djeca isla na turnire a Vranesima se placa smjestaj i hrana u hotel Metalug.Sad će braca Vranes prvi u reprezentaciju a nasu djecu sto cijeli zivot treniraju u Jadran i imaju i potencijale i rezultate ostavite na klupu.


Povezani članci


Pratite nas i putem iOS i Android aplikacije

Jadran Novi® 2022. All rights reserved. Made By


Adria Management Services